Wilfred Genee: ‘Of ik Gert-Jan Segers voor het geld interviewde?’

Wilfred Genee reageert op de kritiek die hij heeft gekregen na zijn afscheidsinterview met Gert-Jan Segers. “Mensen riepen ook allemaal dat ik er geld mee verdien”, aldus de presentator.

Gert-Jan Segers en Wilfred Genee © YouTube, Vandaag Inside

Gert-Jan Segers maakte vorige week plotseling bekend dat hij stopt als leider van de ChristenUnie. Tv-ster Wilfred Genee was daarvan nog eerder op de hoogte dan minister-president Mark Rutte, omdat hij was gestrikt voor het afscheidsinterview op het YouTube-kanaal van de politieke partij.

Voor het geld

Niet iedereen vindt het handig als tv-sterren zo op de schoot van de politiek zitten. Eén van de critici is Merel Ek, verslaggeefster van Hart van Nederland. Zij zat gisteren in Wilfreds programma Vandaag Inside. “Ik vond het heel verrassend. Ik had het niet verwacht. Ja, jij wist het natuurlijk al een dagje eerder.”

Wilfred daarop: “Ik werd een paar dagen van tevoren door hem gebeld of ik zijn interview wilde doen voor de site. Mensen riepen ook allemaal dat ik er geld mee verdien, maar ik doe het gewoon omdat ik het een aardige man vind. Jij vindt dat niet kunnen, hè, eigenlijk? Dat soort dingen.”

Heel apart

Merel geeft daarop aan dat ze inderdaad haar bedenkingen heeft. “Nou, ik vind het apart dat presentatoren… Laatst zat Sven Kockelmann ook bij Lilian Marijnissen en Patrick Lodiers ook bij Lilian Marijnissen. Je ziet het wel vaker dat presentatoren ook op partijcongressen dan gaan interviewen. Ik weet het niet. Ik vind dat apart.”

Wilfred: “Ik was ook wel verrast hoor, eerlijk gezegd.”

Merel: “Iedereen in Den Haag eigenlijk. Rutte hoorde het de middag van tevoren en hij zei dat hij in shock was.”

Interview

Het interview van Wilfred met Gert-Jan Segers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat bekende tv-sterren afstand moeten houden van de politiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen