‘Eva Jinek zó diep gezonken dat zelfs onderzeeër er niet bij kan’

Eva Jinek is zó diep gezonken dat zelfs een onderzeeër er niet meer bij kan, meent opiniemaker Harry Vermeegen. “Zelfs met flauwekul-interviews faalt ze nog, ongelooflijk!”

Eva Jinek © RTL

Er is veel teleurstelling over het interview van Eva Jinek met de veelbesproken André Hazes jr. Ze liet de hete hangijzers zo goed als onbesproken, wat bij veel mensen het vermoeden doet rijzen dat het een promotie-interview was voor Eva’s eigen RTL. Aan het eind vertelde ze namelijk dat Holland Zingt Hazes live te zien zal zijn bij RTL’s Videoland.

Pr-interview

Wilfred Genee stelt dat Eva zich de mond heeft laten snoeren en ook mediakenners als Evert Santegoeds en Aran Bade zijn toch wat teleurgesteld in het weinig spraakmakende interview met André.

Het is duidelijk dat dit gewoon handjeklap was, zegt Harry Vermeegen op zijn opiniekanaal. “Dit was gewoon één grote promotie voor Holland Zingt Hazes en voor Videoland en voor weet ik veel wat allemaal. Zo zit dat dan in elkaar.”

Nieuwe Pauw

Eva is afgegleden, vindt Harry. “Jinek – vergeet het niet – was het nieuwe journalistieke gezicht van Nederland. Zij was de nieuwe Jeroen Pauw. Ja, dat was zij. O, God, daar hadden we grote verwachtingen van. En die ging toen naar RTL 4 en die komt daar en die verkoopt daar bij de commerciëlen haar ziel en zaligheid. Volkomen klaar.”

Hij vervolgt: “Het enige dat zij nog daar loopt te doen is alleen nog maar promo’s maken voor RTL en voor Videoland. Het komt me heel erg de strot uit. Kijk ook maar naar de kijkcijfers. Veel minder bijvoorbeeld dan Vandaag Inside, terwijl zij op een zender zit waar meer mensen naar kijken en dan verliest ze het nog. Zelfs met een gast als Dreetje.”

Flauwekul

Het interview met André was een ‘ingestudeerd verhaaltje’, meent Harry. Hij wijst erop dat Eva nauwelijks vroeg naar het verstoorde contact met zijn moeder Rachel. “Dan moet Jinek, als je dan toch flauwekul doet, ook de flauwekulvragen stellen die iedereen wil horen! Ja, Jinek, doe dat dan! Maar zelfs in die flauwekul faalt ze nog.”

Hij vervolgt: “Als hij dan zegt dat hij geen contact meer heeft met zijn moeder, dan moet zij onmiddellijk komen en zeggen: ‘O, dan heeft die Coldeweijer toch gelijk!’ Daar gaat die rechtszaak toch over? En niks daarover, helemaal niks! Het is allemaal afgesproken die vraagjes, want er werd nooit doorgevraagd.”

Onderzeeër

Ook de erfeniszaak die Roxeanne aanhangig heeft gemaakt en André’s bonje met zijn oude muzikale team bleven onbesproken. “Daar zou Jinek dan bovenop moeten zitten, maar het is allemaal niet aan de orde geweest.”

Hij besluit: “Jinek is zó zwaar gezonken en zó zwaar gezakt… Die kunnen ze met een onderzeeër niet meer terugvinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen