‘Britt Dekker is anno 2023 eigenlijk nog erger dan Wendy van Dijk’

Britt Dekker krijgt nóg een wagonlading kritiek over zich heen. Na de meedogenloze column van Angela de Jong, wordt ze nu nog eens te grazen genomen in de podcast van de AD-diva. “Hou toch op!”

Britt Dekker en Wendy van Dijk © William Rutten

Het heeft enorm lang geduurd, maar Britt Dekker is eindelijk op een punt aanbeland in haar carrière waarin er niet meer uitsluitend vol lof over haar gesproken wordt. Het zit haar niet mee, want haar criticaster is de meest invloedrijke tv-columnist van Nederland: Angela de Jong. En na haar pittige column is Britt nu ook aan de beurt in haar podcast.

Ontoerekeningsvatbaar

Angela bespreekt in de AD Media Podcast samen met haar collega’s de nieuwe SBS 6-show Ministars. Eerst is Britts co-host Wendy van Dijk aan de beurt. “Als je het leuk vindt om naar kinderen op televisie te kijken, dan zou ik het niet door Wendy van Dijk laten presenteren”, aldus de opiniediva.

Ze vervolgt: “Dennis had het net over kleuters, 3-jarigen en infantiel. Nou, dat is allemaal van toepassing op hoe Wendy kinderen toespreekt. Het is nog erger dan Anniko van Santen in de Cartoon Express vroeger. Echt. Het was echt alsof ze totaal ontoerekeningsvatbaar zijn en of ze boven een box staat te kirren en dat meisje was twaalf geloof ik!”

‘Britt nóg nepper!’

Britt en Wendy vallen als tv-duo niet in de smaak bij Angela. Ze sprak in haar column van het duo ‘Nep & Nog Nepper’. Wie is ‘nog nepper’? “Ja, dat is Britt Dekker, ‘nog nepper’. Kijk mij eens hoe gewoon ik ben gebleven! ‘O, jongens, ik voel me net Flipper hier!’ En dan om de zin komt er zo’n grapje, dat ik echt denk: hou toch op.”

Collega Marcus den Blanken is het helemaal met haar eens. “Wendy stoort me vanwege dat kinderlijke stemmetje, maar dat deed ze al bij The Voice. Maar Britt vind ik echt het allerergste. Het was al dat je denkt: dit is op het randje, maar dit is totaal niet geloofwaardig meer.”

Slechte show

Wat vindt Angela inhoudelijk eigenlijk van Ministars? “Het is eigenlijk net als bij The Floor. Zo’n Talpa-productie waarbij er van tevoren héél erg hoog van de toren wordt geblazen, want: ‘Kinderen mogen hier een duet zingen met hun grote idool!’ Nou, dan verwacht ik op z’n minst zoiets als Onmogelijke Duetten.”

Ze vervolgt: “Dan verwacht ik dat er moeite in is gestoken en dat ze in die videoclip zijn gemonteerd, maar het meisje staat hier dan voor een scherm waar die videoclip op wordt geprojecteerd, dan wordt de muziek stopgezet en mag zij een stukje zingen. Ja, dat vind ik geen duet met. Dan kun je ook het bandje mee laten lopen ofzo.”

AD Media Podcast

De AD Media Podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen