Laura Fygi voelt zich gedist door televisiemakers: ‘Teleurstellend’

Zangeres Laura Fygi, bekend van haar jazz- en popoptredens, voelt zich miskend door de Nederlandse mediawereld. “Ik word bijvoorbeeld echt nooit gevraagd door al die tv-programma’s!”

Laura Fygi © NPO

Ze is momenteel in Singapore voor een concert met een compleet orkest: Laura Fygi. Ze wordt internationaal geroemd, maar krijgt in Nederland weinig credits. En dat vindt ze stiekem best een beetje jammer. “Ik word nooit gevraagd voor al die tv-programma’s. Ik weet niet waarom. Ik vind het eigenlijk een beetje teleurstellend”, zegt ze in de Story.

‘Wie is Laura Fygi?’

Laura heeft het gevoel alsof ze niet echt wordt omarmd door de media. “Ik ben geen eendagsvlieg. Ik zat in Centerfold en iedereen dacht: dat is helemaal niks. Toen ging ik plotseling jazz doen en dat doe ik nu al 32 jaar. Een solocarrière, en niet zo’n kleintje ook, want ik ga de hele wereld over.”

Waar ligt het dan aan? “Ik weet niet waar het aan ligt. Er zijn er wel meer die zeggen: ‘Hoe kan dat?’ Ik kan het wel van de daken schreeuwen. Als ik echt iets bijzonders heb en ik bied het aan bij een praatprogramma, dan vinden ze het niet interessant. Of er zitten veel jonge mensen bij de redacties die niet eens weten wie ik ben. Dat kan ook.”

Wel voor The Voice

Wél is Laura gevraagd voor The Voice of Holland. Maar dan als kandidaat. Lekker dan: heb je een internationale carrière en dan willen ze je loslaten in het jachtveld van Jeroen Rietbergen. Ze heeft ervoor bedankt. “Ik heb daar gewoon geen trek in. Ik heb geen zin in competitie. Ik heb mijn eigen status bereikt. Met wie moet ik gaan strijden, in godsnaam?”

Beste Zangers zou ze wél leuk vinden. “Dat wel, want dat heeft niet met competitie te maken, je bent daar niet in strijd met anderen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Laura Fygi meer airtime verdient op de Nederlandse televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen