Youp van ’t Hek vindt dat Gordon raaskalt: ‘Wat een hoop lulkoek!’

Youp van ’t Hek begrijpt heel erg goed dat filosofe Fleur Jongepier is weggelopen bij Op1 toen Gordon aan het woord was. “Of moet je die drie kilo lulkoek van hem nog een half uur slikken?”

Youp van 't Hek en Gordon © NPO, RTL

Gordon heeft deze week voor controverse gezorgd door in de talkshow Op1 de schending van mensenrechten in Qatar te bagatelliseren. Medegast Fleur Jongepier vond het zó walgelijk dat ze besloot om lekker naar huis te gaan en nog tijdens zijn verhaal de benen te nemen. Heel erg goed, vindt cabaretier Youp van ’t Hek dat.

Lekker naar huis

Youp steunt de filosofe vandaag in zijn column in de NRC. Hij vindt het een gotspe dat Gordon heeft gezegd dat het ‘allemaal wel meevalt’ met de situatie van gastarbeiders in Qatar.

We moeten volgens Gordon niet zo naar andere landen moeten wijzen gezien ons eigen slavernijverleden. “Dit raaskalde de valse zanger bij de EO aan een talkshowtafel, waarop een aardige dame, die ook gast was, gewoon opstapte en lekker naar huis ging”, schrijft Youp.

Drie kilo lulkoek

Heel erg begrijpelijk, vindt Youp. “Meteen daarna ging de discussie niet over de wanstaltige mening van Gordon, maar over het feit of je mag opstappen bij een prietpraatprogramma als Op1. Of moet je de drie kilo lulkoek van Gordon nog een half uur slikken?”

Youp vindt het een non-discussie. “Wat is erger: voetballen op een slavenkerkhof of het schofferen van Gordon, die als enige altijd keihard om zijn eigen grappen lacht?”

NRC-column

De NRC-column van Youp:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen