Özcan Akyol krijgt sneer van Volkskrant: ‘Bel hem als het stinkt!’

Özcan Akyol krijgt een flinke sneer te verwerken van de Volkskrant. Zij drijven de spot met de mate waarin hij zijn goede vriend Matthijs van Nieuwkerk verdedigt. “Better Call Eus, ook als het stinkt.”

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol © NPO

De Volkskrant stelt elk jaar een ranglijst op van dé mediapersoonlijkheden van het jaar. In de lijst van dit jaar heeft de gevallen Matthijs van Nieuwkerk geen plekje bemachtigd, maar een aantal van zijn intimi wel. Eén van hen is Özcan Akyol, die zijn beste vriend regelmatig verdedigt in de media.

Eus als het stinkt

Özcan is overduidelijk ‘kamp-Van Nieuwkerk’, schrijft de Volkskrant. “En hoe. Samen met andere leden van het masculiene advocatencollectief (Johan Derksen, Dominee Gremdaat, Jort Kelder, Jan Slagter en Herman Brusselmans) trok hij een verdedigingslinie op voor zijn vriend. Better Call Eus, ook als het stinkt.”

De Volkskrant, de krant die de beerput van Matthijs opentrok, wijst er ook op hoe ‘hartstochtelijk’ Jan Slagter de presentator verdedigde. “Hij pleitte voor vergeving en legde de schuld vooral bij alle omroepbonzen die níét ‘Frans Klein’ heten. Kunnen we ergens al een format indienen voor MAX Gewetentrainer?”

Frans Klein

NPO-baas Frans Klein, die vanwege het DWDD-schandaal tijdelijk is teruggetreden, is de hoogst genoteerde mediapersoonlijkheid in de lijst. “Frans Klein was de douanier, tevens de hoogste in rang, die een oogje toekneep toen in zijn tv-utopia de grenzen werden overschreden en op de redactie het ene na het andere slachtoffer viel.”

“Ja, nee, dat was allemaal niet zo handig, achteraf, het had niet gemogen, vervelend allemaal, en trouwens, de mensen op de werkvloer hadden het ook tegen hem kunnen zéggen hoor en ja, je kent Matthijs hè, die is nu eenmaal zo.”

Volkskrant

De ranglijst van de Volkskrant:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen