Matthijs van Nieuwkerk scheldt collega’s uit: ‘Jullie zijn arbeiders!’

Matthijs van Nieuwkerk blijft verbijsteren met het wangedrag dat hij jarenlang heeft vertoond bij De Wereld Draait Door. Hij heeft volgens een betrokkene zelfs gescholden met het woord ‘arbeiders’.

Matthijs van Nieuwkerk © VPRO, Privé

Het moet voor Matthijs van Nieuwkerk een enorme teleurstelling zijn dat hij niet meer overal wordt onthaald als een enorme televisiester. Hij brengt zijn dagen momenteel door op het erf van zijn boerderij, waar hij er volgens de Story bijloopt als een soort zwerver. Is dat allemaal verdiend? Zijn oud-medewerkers vinden ongetwijfeld van wel.

Schuim in mondhoeken

Eén van hen vertelt in tijdschrift Privé, dat elf jaar geleden als eerste medium schreef over de toxische cultuur bij DWDD, dat Matthijs ook eens is ontploft nadat hij op de nazit met wat gasten aan het praten was. Er werden toen een aantal camera’s naar de naastgelegen studio gereden, maar dat gebeurde naar Matthijs’ smaak net iets te hard.

De bewuste bron: “We hoorden al: ‘Matthijs is ontevreden.’ Dat was codetaal voor: berg je maar alvast. En toen gebeurde het. Met zijn kwaaie tred kwam hij de trap op waar de crew net wilde gaan eten en hij begint me daar te schreeuwen! Schreeuwen! Het schuim stond in zijn mondhoeken. De gvd’s vlogen door de ruimte.”

‘Jullie zijn arbeiders!’

Wat schreeuwde Matthijs dan? “Hij zei: ‘Ik kan gvd niet eens even met die gasten staan! Wat denken jullie wel wat jullie zijn? Jullie zijn gewoon arbeiders hoor je!? Ar-bei-ders!’ Net zo snel als hij binnenkwam verdween hij weer, om zich halverwege op de trap om te draaien, opnieuw te beginnen en nog even door te gaan!”

Is ‘arbeiders’ niet een vreemd scheldwoord voor iemand die bij BNNVARA werkt? Ja, vindt de bron. “Het drong van schrik niet eens tot de aanwezigen door dat het bij een omroep die het woord arbeider nota bene in zin naam heeft staan wel raar is om dat als SCHELDWOORD te gebruiken!”

Verstijfd van angst

Matthijs ging toen als ‘een compleet waanzinnige’ tekeer, zegt de bron. “Toen het gebeurde, zat iedereen aan de grond genageld. Verstijfd van angst. Niemand deed iets.”

Sommige mensen die er die avond bij waren hebben volgens de bron zelfs een tijdje niet gewerkt. “De Operationeel Productie Leider (OPL) heeft bij de VARA namens de hele groep een klacht ingediend en daarop volgden in een mail excuses.”

Maar maatregelen? Die volgden niet, besluit de Privé-bron.

Swiebertje van Nieuwkerk

Matthijs in aanloop naar kerst:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen