Linda de Mol krijgt op haar donder: ‘Gebrekkige acteerprestaties’

Linda de Mol krijgt flink op haar donder van Victor Vlam. De mediakenner wijt het floppen van haar veelbesproken dramaserie Five Live namelijk mede aan haar ‘gebrekkige acteerprestaties’.

Linda de Mol in Five Live © Roy Beusker

Victor Vlam was een van de weinige kijkers van Five Live, de dramaserie waarin Linda de Mol de presentatrice van een talkshow speelt. “Ik werd er niet enthousiast van, nee. Ik heb er lang over nagedacht en ik denk dat ik eindelijk de reden heb gevonden waarom dit programma gewoon mislukt is”, zegt hij in zijn podcast De Communicado’s.

Vervelend mens

Waarom is die serie van Linda geflopt? “Wat is nou de reden? Eigenlijk is het heel simpel: de personages zijn allemaal niet sympathiek. Dat maakt het ontzettend moeilijk om naar die serie te kijken. Je voelt met niemand écht mee.”

Het gaat in Five Live allemaal om Linda’s personage Sara Bannink. “Ze is ijdel, opportunistisch, permanent ontevreden, geen goede moeder, ook niet goed in haar werk want op tv komt ze koud over en ze gaat ook nog eens niet goed om met haar twee beste vriendinnen. In alle opzichten is ze gewoon een vervelend mens. In álle opzichten.”

Acteerprestaties

Victor voelt helemaal niets bij zo’n onsympathiek personage. “Ik word daar gewoon moe van. Dat is gewoon iets wat een goede serie moet hebben. Je hebt karakters nodig die je op een bepaalde manier leuk vindt. Ze moeten ook goede eigenschappen hebben.”

Toch heeft het ook een beetje met Linda zelf te maken, zegt hij. “Ik denk ook dat het wel een klein beetje te maken heeft met de gebrekkige acteerprestaties van Linda de Mol, hè? Ze speelt in de meeste series een soort versie van zichzelf en dit is een wat complexer karakter, en het lukt haar niet om dat neer te zetten.”

Niet goed genoeg

Als acteur of actrice moet je in staat zijn om een diepere laag te bereiken, legt Victor uit. Hij wijst erop dat het moordlustige hoofdpersonage uit House of Cards bijvoorbeeld óók een sympathieke kant had. “Dat is denk ik iets wat Linda de Mol niet kan. Daarvoor is zij gewoon niet goed genoeg als actrice.”

Het is tot slot ook jammer dat Five Live zo onbevredigend is geëindigd, zegt Victor. Zo is niet bekend hoe het is afgelopen met de fictieve Angela de Jong die een studiolamp op haar hoofd kreeg. “Hoe ze eraan toe is weten we allemaal niet. Op z’n minst had je ons dat toch wel moeten geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol maar beter even vrij kan nemen in 2023?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen