Linda de Mol finaal afgekraakt: ‘Haar hoofd ziet er écht raar uit’

Linda de Mol wordt op de drempel van het nieuwe jaar fináál afgekraakt. Journalist Bas Paternotte vindt het ‘jammer’ dat ze ‘zoveel aan haar gezicht heeft laten doen’. “Het ziet er raar uit.”

Linda de Mol © RTL

De carrière van Linda de Mol zit behoorlijk in het slop. Zonde, vindt NieuwNieuws-sterjournalist Bas Paternotte dat. “Linda de Mol is natuurlijk een uniek persoon en een unieke mediafiguur in Nederland. We kunnen er lacherig over doen, maar ze heeft ontzettend veel betekend voor het Nederlandse medialandschap”, zegt hij in de podcast Nare Jongens.

Linda afgekraakt

Toch lijkt Linda nu langzaam af te stevenen op het einde van haar carrière. “Is ze al 60? Hoe oud zou ze zijn? 58? Nou, ze nadert de 60. Ze zal natuurlijk wel een keer met pensioen gaan”, zegt Bas.

Co-host Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, daarop: “De glans is er gewoon af.”

Bas dan weer: “Weet je wat ik ook jammer vind aan Linda de Mol? Dat ze zoveel aan haar gezicht heeft laten doen. Als ze het niet helemaal had vol gebotoxt, was ze volgens mij een veel knappere vrouw geweest.”

Raar hoofd

Jan vindt dat zijn collega hier íets te ver mee gaat. “Oei, dit is bodyshaming.”

Bas vindt het gewoon terechte kritiek. “Ja, nou, bodyshaming… Ik vind gewoon dat dat hele hoofd er raar uitziet. Ze heeft ook allemaal rare verdikkingen, terwijl ze vroeger beeldschoon was om te zien. Maar goed, misschien is ze zelf ook wel een beetje moe geworden van alles.”

Slijmwijven

Misschien doet Linda er beter aan om de handdoek maar gewoon in de ring te gooien, zegt Bas. “Ze is al haar hele leven Linda de Mol en ik neem aan dat ze inmiddels al volledig binnen is. Ze woont op een prachtig landgoed. Ze kan toch gewoon stoppen met die shit? Het is leuk geweest.”

Linda zegt dat wel te overwegen. Zwak, vindt Jan. “En dan hopen dat iedereen zegt: ‘Nee, Lin, Lin, Lin!’ Al die slijmwijven om haar heen. Ze had gewoon moeten zeggen: ‘Ik verdwijn op 31 december 2022 van de buis. Dan zien jullie mij nooit meer terug.’ Dat was stijlvol geweest.”

Nare Jongens

De podcast Nare Jongens, waarin ook Gordon aan bod komt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gemeen om Linda de Mol aan te vallen op haar uiterlijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen