Henny Huisman kan niet meer in businessclass: ‘RTL-miljoenen op’

Flink balen voor Henny Huisman. Vanwege zijn behoorlijk vroege tv-pensioen, zit hij er steeds minder warmpjes bij. Zelfs businessclass vliegen zit er niet meer in. “Mijn buffer ben ik kwijtgeraakt.”

Henny Huisman © Meubelzorg

Henny Huisman was in de jaren negentig dé grote ster van RTL 4 met kijkcijferhits als de Soundmixshow en de Surpriseshow. In 2002, toen de presentator nog maar 51 jaar was, kwam er aan die samenwerking een abrupt einde. Hij moest plaatsmaken voor het veel hippere Idols met een nieuw presentatieduo.

Huis met zwembad

Gelukkig heeft Henny in zijn televisiejaren flink kunnen bufferen, maar omdat zijn tv-pensioen wel héél vroeg kwam, moet hij nu financieel gezien toch een tandje terugschakelen.

De presentator benadrukt dat hij nog niet op bijstandsniveau leeft of iets dergelijks. “Laat ik het zo zeggen: ik heb een leuk huisje op Bonaire met een zwembad. Ik woon hier in Castricum heel mooi en er zit geen hypotheek op. Dat is eigenlijk zo’n beetje wat ik heb overgehouden”, legt hij uit in de Party.

Geen businessclass

Henny beseft dat zijn tweede huis een luxe is, maar businessclass vliegen naar Bonaire zit er niet meer bij. “Bij elkaar opgeteld is het natuurlijk heel erg leuk en ik heb nog wel een appeltje voor de dorst om gewoon een beetje van te leven. Maar ik vlieg geen businessclass ofzo.”

Die RTL-miljoenen zijn er nu wel een beetje doorheen. “Daar ben ik altijd heel open in geweest: op mijn 52ste werd ik weggejaagd bij RTL. Ik ben nu 71. Alles wat ik daar had gebufferd, ben ik in de loop der jaren toch kwijtgeraakt. Die bron is na bijna twintig jaar wel zo’n beetje opgedroogd.”

Medelijden

Pray for Henny? Nee, dat hoeft niet. “Niemand hoeft medelijden met me te hebben, integendeel. Maar ik had wel gedacht dat ik tot mijn 65ste goed zou zitten bij RTL.”

Heeft hij dat hoofdstuk nou nóg niet afgesloten? “Ik had er allemaal vrienden zitten, dus ik heb altijd gedacht: daar blijf ik wel. Maar dat was niet zo. Ik kwam bij de EO terecht. Die betaalde niet slecht ofzo, maar toch wel minder. Het echte verdienmodel zat destijds bij RTL.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het jammer dat Henny Huisman niet oud is geworden bij RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen