Linda de Mol beschuldigd van sluw plan: ‘Ze manipuleert Eva Jinek’

Linda de Mol wordt door columnist Jan Dijkgraaf beschuldigd van een sluw plan. Hij stelt dat de gevallen tv-koningin er bewust voor koos om Eva Jinek te pamperen met een glamourshoot.

Linda de Mol en Eva Jinek © RTL

Het is volgens Jan Dijkgraaf alles behalve toeval dat Eva Jinek vorige maand in het tijdschrift LINDA. stond met een zeer uitgebreide glamourshoot. Linda de Mol probeert haar gewoon te pamperen, stelt de columnist in de podcast Nare Jongens. Hij verwacht dat de gevallen tv-koningin Eva op het oog heeft voor haar onvermijdelijke tv-interview.

Tv-interview

Linda heeft zich nog nooit door een onafhankelijke partij laten ondervragen over haar rol in het Voice-schandaal, maar die situatie is natuurlijk niet houdbaar. Het is evident dat er vroeg of laat een groot interview gaat komen, maar ze moet daarvoor wel de juiste interviewer kiezen. Een interviewer die geen banden heeft met Linda of Talpa dus.

Het lijkt erop dat Linda van plan is om het interview aan Eva te gunnen, stelt Jan. “Ze zijn ook wel heel slim, hè, want Linda ligt nu onder vuur en dan heb je eerst LINDA.219, waarin ze dat voorwoord van zes pagina’s had waarin ze vertelde wie er allemaal niet deugde, van Rob Goossens tot Angela de Jong, maar wat doen ze dan in nummer 220?”

Eva pamperen

Dat is de editie waarin Eva compleet in de watten is gelegd. “Iedereen riep toen: ‘Linda, wel leuk hoor zo’n column in je eigen blad, maar je móet je echt laten interviewen door iemand die kritisch is en geloofwaardig.’ En wat staat er in nummer 220? Een reportage over alle talkshowhosts in Nederland.”

Hij vervolgt: “Als Eva Jinek in jouw blad staat, groot en met mooie fotografie, in nummer 220, en je zegt over een maand of drie: ‘Nou, Eva, jij mag het grote Linda de Mol-interview doen’, dan denk je toch niet dat Eva Jinek er keihard in gaat? Zoals ze wel doet bij een voetbalsupporter die gestoord is, maar niet bij de grote Linda de Mol tegen die tijd.”

‘Heel slim bedacht’

Collega-columnist Ebru Umar denkt dat Eva te graag bij het LINDA.-clubje wil horen. “Mensen staan in de LINDA. omdat ze erbij willen horen, omdat ze bij de felicitatiedienst willen horen.”

Jan: “Ja, maar Linda bedenkt ook niet van: de lezers willen graag talkshowhosts in ons blad. Nee, Linda denkt: hoe pakken wie die lui in? Dat doen ze heel goed. Het is heel slim bedacht.”

Mariëlle Tweebeeke

De timing zou in elk geval wel kloppen, want Eva keert in januari – zo’n drie maanden na die glamourshoot – weer terug op de buis. Eerder zette Luuk Ikink ook al vraagtekens bij Eva als mogelijke interviewer van Linda, eveneens vanwege die glamourshoot.

Een andere genoemde optie is Tim Hofman, maar hij is vanwege het DWDD-schandaal momenteel niet echt de aangewezen persoon om anderen de les te lezen over grensoverschrijdend gedrag. Mariëlle Tweebeeke is wel een goede mogelijkheid, liet Angela de Jong onlangs weten.

Glamourshoot

De glamourshoot van Eva in de LINDA.:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Eva Jinek geschikt voor het grote Linda de Mol-interview?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen