Jort Kelder weigert om een soort ‘Tim Hofmannetje’ te worden

Jort Kelder weigert om onderdeel te worden van de wokegemeenschap. “We moeten allemaal kleine Tim Hofmannetjes worden. Nou, ik dacht het niet”, zegt de presentator van Op1.

Tim Hofman en Jort Kelder © RTL, NPO

Het stoort Jort Kelder mateloos dat de wokegemeenschap zoveel invloed heeft op het publieke debat. Hij denkt dat een kleine groep mensen een veel te grote stem heeft. “Ik denk dat als je het echt zou gaan bestuderen, dat je terugkomt bij een heel klein groepje”, zegt hij in het programma ‘Dat zijn geen grappen‘.

Tim Hofmannetjes

Uit wie bestaat die kleine groep mensen? “Laten we zeggen, Sylvana Simons en een paar linkse opinieleiders die in feite decreteren waar wij ons aan hebben te houden. Het vervelende eraan is dat het totalitair is. Je bent goed of fout. Als je niet doet wat ze willen, dan ben je fout en moet je gecanceld worden.”

Jort heeft helemaal niets met dat soort types. “Cancelen is gewoon op de persoon, eigenlijk om jezelf een schouderklopje te geven hoe oké je bent en dat vind ik juist zo ergerlijk. Het zijn zulke ‘perfecte’ mensen allemaal. We moeten allemaal kleine Tim Hofmannetjes worden. Nou, ik dacht het niet.”

Meneer BOOS

Tim Hofman probeert als presentator van de online hit BOOS regelmatig om allerlei misstanden bloot te leggen. Zo heeft hij ook het schandaal rondom The Voice aan het licht gebracht. “Het begint bij meneer BOOS, die altijd boos is. Die heeft plat gezegd John de Mol bij zijn ballen”, zegt Jort cynisch.

Eigenlijk schiet zo’n Tim daar ook wel een beetje in door, vindt Jort. “Stel je nou voor dat Ali B het niet heeft gedaan of die mevrouwen zijn er wel heel erg met hun verstand bij geweest, wat dan? Ja, wat dan? ‘Ja, sorry, Ali’?”

Niet gecanceld

Jort is nog niet gecanceld. “Ik denk dat er nog een slachting in het BN’er-dom gaat plaatsvinden. Het is een godswonder dat ik hier nog zit, laten we wel wezen.”

Hij vervolgt: “Ik zat ergens deze zomer te eten met een stel A-, B- en C-sterren en een van de meneren aan tafel, een donkere meneer overigens, zei tegen mij: ‘Het is eigenlijk wel belachelijk dat jij nog niet gecanceld bent’, want hij luistert altijd naar mijn podcast. ‘Hoe kan dat nou dat dat nog zomaar mag bij de NPO? Dat moet echt stoppen!’”

‘Doe je best!’

Was dat een grapje van deze collega-BN’er? “Hij meende het, wel met een kleine glimlach moet ik zeggen. Zo gaat het dus en ik denk ook dat in hun kring mensen worden genomineerd, van: die moet nu maar eens vallen.”

Jort is daar echter niet bang voor. “Ik zou zeggen: jongens, doe je best.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Tim Hofman een mediapauze aanraden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen