Alberto Stegeman steunt Samantha Steenwijk: ‘Pak Yvonne aan!’

Alberto Stegeman is een van de weinige mediaprominenten die vindt dat Samantha Steenwijk haar ruzie met Yvonne Coldeweijer goed heeft aangepakt. “Die rechtszaak was echt superstoer!”

Yvonne Coldeweijer, Alberto Stegeman en Samantha Steenwijk © RTL, SBS

Samantha Steenwijk heeft haar eigen imago in de prak gereden door extreem verontwaardigd te reageren op een door Yvonne Coldeweijer verspreid roddeltje over dieetpillen. Ging echt nergens over, maar Samantha maakte er zó’n enorm juridisch spektakel van, dat ze tegenwoordig vooral bekendstaat als de zangeres met de lange tenen.

Superstoer

Zelfs haar toenmalige collega’s van RTL Boulevard vonden Samantha’s reactie overdreven, maar volgens Alberto Stegeman heeft ze er juist wél goed aan gedaan. De fluisterende presentator van sensatieprogramma’s sprak gisterenavond in Shownieuws zijn waardering uit voor de zangeres.

Hij vindt dat Samantha het top heeft gedaan: “Kijk, op Samantha Steenwijk is heel veel kritiek geweest, van: waarom heeft ze dat nou gedaan die rechtszaak? Súperstoer! Er werd haar verweten dat ze dunner zou zijn geworden omdat ze illegale dieetpillen zou hebben gebruikt. En Samantha zegt: ‘Dat heb ik niet gedaan.’”

‘Kies de aanval!’

Alberto, overduidelijk geen pr-deskundige, vindt het slim om zo’n roddeltje op te blazen tot enorme proporties. “Op het moment dat je vindt dat je onterecht wordt beschuldigd, is er ook wel iets van: ga nou niet maandenlang onder zo’n dekentje liggen, maar kies de aanval. Ik vind dat zij dat goed heeft gedaan.”

Hij vervolgt: “Ik vind het niet goed hoe makkelijk mensen tegenwoordig zomaar worden beschuldigd. Er moet meer zijn dan alleen maar een verhaal van iemand. Er moet ondersteunend bewijs zijn.”

Korte metten

Had Samantha het allemaal niet iets tactischer kunnen oplossen? “Op het moment dat jij zegt: ‘Dit is een leugen en ik word onterecht, valselijk beschuldigd’, waarom zou je dan niet meteen bij de rechter korte metten maken?”

Overigens denkt Privé-baas Jan Uriot dat het ietwat agressieve gedrag van Samantha afkomstig is van haar vrouw Daisy. Zij zou de kwade genius zijn in Samantha’s hele pr-strategie.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen