Jörgen Raymann hekelt Antoinette Hertsenberg: ‘Muggenzifter!’

Jörgen Raymann ergert zich eraan dat Antoinette Hertsenberg elk jaar prijzen uitreikt aan de irritantste BN’ers in een reclame. Hij vindt het zwaar onnodig. “Het is gewoon muggenziften.”

Jörgen Raymann en Antoinette Hertsenberg © SBS 6, Elvin Boer

Antoinette Hertsenberg reikt in haar programma Radar elk jaar een zogeheten Loden Leeuw uit aan de meest irritante bekende Nederlander in een reclame. Dit jaar zijn de kanshebbers Frank Lammers (Jumbo), Alex Klaassen (Lidl) en de oud-voetballers Wim Kieft, Sjaak Zwart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde (BetCity).

Muggenziften

Presentator Jörgen Raymann ergert zich er ongelooflijk aan. Hij vindt dat Antoinette een ontzettende muggenzifter is. “Het is typisch Nederlands gemuggenzift: het zijn bekende Nederlanders, die verdienen geld, dus we moeten ze allemaal maar klootzakken vinden”, briest hij in de talkshow HLF8.

Tv-professor Tina Nijkamp daarop: “Ik begrijp niet wat Radar ermee te maken heeft. Dat begrijp ik niet.”

Jörgen: “Precies, ik vind het ook niet hun plek. Ik ben ook een keer genomineerd.”

100.000 euro

De reclame waar Jörgen kans mee maakte was er eentje van Robijn, waarin hij te zien was als zichzelf én als zijn alter-ego Tante Es. Dat was een typetje uit zijn NPO-shows. “Nou, als je weet wat ik aan die reclame verdiend heb, vind ik niets vervelend wat er achteraan kwam. Ze krijgen allemaal een dikke vinger van mij. Dit heeft goed gecasht.”

Heeft Jörgen er 100.000 euro mee verdiend? “Ja. Maar het was wel een paar jaar geleden, hè, dus dat geld is allang op, dus kom dadelijk niet bellen.”

Niet van deze tijd

Tina vindt dat Antoinette gewoon moet stoppen met deze prijs. “Ik zat die uitzending te kijken en dacht: is dit eigenlijk nog wel van deze tijd? Een programma als Radar, wat zulke belangrijke misstanden aan de kaak stelt, en dan zo’n prijs voor zo’n spotje… Het werd ook heel flauw aangekondigd.”

Ze vervolgt: “Dan denk ik: ja, Antoinette, je hebt ook nog eens makkelijk praten, hè? Over Frank Lammers en Alex Klaassen die genomineerd zijn werd dan een beetje schamper gedaan, van: daar leen je je toch niet voor? Dan denk ik: nou, dat zijn zzp’ers die ook hun geld moeten verdienen. Hoezo mogen zij niet in een spotje plaatsnemen?”

‘Stop ermee!’

Het is wel een beetje over en uit met die prijs, vindt Tina. “Als je dan reclames wil nomineren, neem dan reclames waar iets mee is, weet je wel. Dan snap ik het. Als er bijvoorbeeld sprake is van een wantoestand of een BN’er die mensen manipuleert, terwijl dat in de functie die zij hebben niet mag.”

Maar: “Iemand die in een Jumbo-spot speelt? En dan werd er ook nog verwezen naar Glennis Grace. Ik vond het een beetje dat ik dacht: Antoinette, past dit eigenlijk nog wel bij jou en bij het programma? Toen dacht ik: nee, ik vind eigenlijk van niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Antoinette Hertsenberg beter stoppen met de Loden Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen