Jan Smit krijgt flinke draai om oren van AD-journalist: ‘Tikje bizar’

Jan Smit krijgt een flinke draai om zijn oren van Marcus den Blanken, de rechterhand van Angela de Jong bij het AD. Hij uit kritiek op de KiKa-special van Beste Zangers. “Dit is een tikje bizar.”

Jan Smit en Anita Meyer © AvroTros

De televisiehit Beste Zangers kwam gisterenavond met een eenmalige special om het goede doel KiKa te steunen in de strijd tegen kinderkanker. Presentator Jan Smit en een aantal andere bekende artiesten zongen liedjes met elkaar, terwijl de kijkers thuis werden opgeroepen om geld te doneren. Er keken 1,3 miljoen mensen naar.

‘Dit is bizar’

AD-mediajournalist Marcus den Blanken keek ook, maar is teleurgesteld. “Idee voor volgend jaar: neem Beste Zangers-special in Nederland op. Praat met kinderen die met kanker te maken hebben. Vraag om liedjes die hun kracht geven. Maak daar een eigen versie van en zing dat voor die kids en hun familie. (Gejat van onze zuiderburen btw)”, twittert hij.

Marcus vindt het een gemiste kans. “Ik vind het een tikje bizar dat je met een aantal artiesten, band en camerateam naar Sevilla vliegt en dan om geld gaat vragen. En dat de mensen om wie het gaat, er niet bij zijn.”

Geen kritiek

Na deze pittige kritiek laat Marcus weten dat dit geen kritiek betreft. “Mijn vorige tweets zijn geen kritiek op de Beste Zangers of Jan Smit. Het is heel goed dat ze dit doen. En de filmpjes zijn ontroerend, de liedjes prachtig.”

Het is toch alleen maar goed dat Jan zich zo inzet voor het goede doel? “Daarom was het ook een idee voor volgend jaar. Ik word heel blij van de melding dat de lijnen overbelast zijn, dat er massaal gebeld wordt. Maar ik zat er echt klaar voor met het idee dat het als Rode Neuzendag in België zou zijn, dus schrok van de opzet.”

Tweet

Marcus heeft een deel van zijn tweets inmiddels verwijderd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek op Jan Smit terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen