Marieke Elsinga na geruchten over Qmusic-exit: ‘Wordt wel pittig’

Marieke Elsinga is ondanks de bevalling van haar zoontje Jip nog steeds van plan om terug te keren in de ochtendshow van Qmusic. Dat heeft ze gisteren gezegd in RTL Boulevard.

Aran Bade en Marieke Elsinga © RTL

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Marieke Elsinga vroeg of laat stopt met de ochtendshow van Qmusic, waar ze werkzaam is als de sidekick is van Mattie Valk. De presentatrice stopte vorig jaar al zes weken met het programma vanwege ‘mentale moeheid‘ en keerde daarna wel terug, maar dan voor slechts vier dagen in de week.

Huilbaby of niet?

Momenteel is Marieke met zwangerschapsverlof, maar volgens radiokenner Patrick Kicken is de kans groot dat ze daarna nóg minder gaat werken of zelfs gaat stoppen. “Er wordt nu al rekening gehouden met het scenario dat Marieke Elsinga na haar bevalling hooguit drie dagen in de week te horen is op de zender”, zegt hij.

Als Jip een huilbaby is, dan zou het volgens Patrick nog wel eens lastiger kunnen uitpakken. “Laten we hopen dat het geen huilbaby wordt want dan zijn de dagen van Marieke’s radiocarrière helemaal geteld.”

Marieke met Jip op tv

Marieke verscheen gisterenavond voor het eerst samen met haar baby Jip op televisie. Hoewel ze vorig jaar ook al is gestopt met RTL Boulevard, gunde ze het oud-collega Aran Bade toch om een item te komen draaien bij haar thuis.

Hoe voelt ze zich? “Goed. Ja, ik voel me eigenlijk heel goed. Ik wil soms een beetje te veel. Laatst had ik toch wel een beetje een te lange wandeling gemaakt en toen voelde het echt van: pffff. Ik noem het een zware k*t. Dat je het gevoel hebt dat je hele lichaam er via de onderkant uit valt. Dat kan eigenlijk mijn bekkenbodem nog niet aan.”

‘Heel veel zin in Q’

De grote vraag is: keert Marieke terug bij Qmusic of wil ze voorlopig toch lekker fulltime gaan moederen? “Marieke is vastberaden om de ochtendshow op Qmusic te blijven doen”, weet de showrubriek.

Zelf zegt Marieke daarover: “Ik heb ook wel weer echt zin om te werken. Ik vind mijn werk gewoon heel leuk. Ik ga in februari wel weer eens aan de slag.”

Vroeg thuis

De laatste anderhalf jaar klaagt Marieke vaak in de media over de werkdruk en dat ze het allemaal niet meer aankan. Denkt ze dat Q wel te combineren is met het moederschap? “Het zal heus wel pittig worden, maar het is ook wel lekker, want ik ben ook weer vroeg thuis van werk. Dan kun je het best wel met z’n tweeën natuurlijk afwisselen.”

Tot slot laat Marieke ook nog weten dat ze grotere borsten heeft. “Er zitten zes cupmaten bovenop en ik stond natuurlijk al niet achteraan, dus dat is wel veranderd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga op z'n minst teruggaat naar drie dagen per week?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen