Youp van ’t Hek spaart Matthijs van Nieuwkerk niet: ‘Omroepbeul’

Youp van ’t Hek spaart zijn goede showbizzvriend Matthijs van Nieuwkerk niet nu hij is ontmaskerd als een kwaadaardige tv-presentator. Hij omschrijft hem als de ‘nationale omroepbeul’.

Matthijs van Nieuwkerk en Youp van 't Hek © NPO

Waar veel bevriende collega’s van Matthijs van Nieuwkerk, zoals Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts, krampachtig hun mond houden over zijn wangedrag, wijdt Youp van ’t Hek nu zijn hele NRC-column aan hem. De titel van het stukje is ‘Koude föhn’ en de presentator wordt hierin niet gespaard.

Youp onthutst

Youp spreekt over Matthijs als ‘onze nationale omroepbeul die er bij zijn dagelijkse ego-show behoorlijk wat onschuldige redacteuren doorgedraaid heeft’. “Wat een nieuws was dat zeg. De omroepwereld schudde deze week op zijn grondvesten. Maar neemt u van mij aan: Matthijs is niet de eerste en zeker niet de enige.”

Het blijft hier volgens Youp niet bij. “Afgelopen week nam ik met wat collega’s een lijstje met net zo verdachte televisietypes door en ik hoorde feiten die niet mals waren. Er komen binnenkort nog een paar onthutsende naschokken.”

Grapje over koning

Het is geen geheim dat ook gasten niet altijd te spreken waren over DWDD, vooral als ze weer eens werden afgezegd. “Het schijnt dat zelfs koning Willem-Alexander ooit is afgezegd terwijl hij al in de schmink zat”, grapt Youp.

En toen? “De koning heeft daar toen voorzichtig bezwaar tegen gemaakt, maar is door Matthijs’ rechterhand Dieuwke Wynia persoonlijk de studio uitgescholden.”

Column

De hele column van Youp:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het sterk vinden als Matthijs van Nieuwkerk een interview geeft aan zijn slachtoffers, namelijk Janine Abbring?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen