Talkshow Jinek alwéér verstoord: ‘Eva valt door de mand, dit is nep’ 

De talkshow van Eva Jinek is gisterenavond alwéér slachtoffer geworden van recalcitrante studiogasten. Of speelt er iets anders? “Dit is in scène gezet. John van den Heuvel zat daar nota bene!”

Eva Jinek © RTL

De talkshow van Eva Jinek komt de laatste tijd alleen nog in het nieuws als er weer eens gereld wordt door studiogasten. Gisteren was het wéér zo ver: twee knulletjes stonden in gele hesjes op vanuit het publiek om aandacht te vragen voor de misstanden rond de bouw van stadions in Qatar. En dat terwijl daar al enorm veel media-aandacht voor is.

‘Qatar, Qatar!’

Eén van de twee heren, die nu ene YouTube-maker Tempest blijkt te zijn, roept: “Wij zijn hier voor Qatar. Vandaag komen we op voor Qatar. Bouwvakkers worden laag betaald, ze overlijden. Laten we allemaal opstaan, laat je allemaal horen voor Qatar. Qatar, Qatar, Qatar!”

Eva: “Ik snap het, jongens. Helemaal. Ik denk dat heel veel mensen dit begrijpen, omdat het voelt als een groot onrecht dat in een land waar zoveel misstanden zijn, toch een grote wedstrijd wordt gespeeld. Wij hebben het vaak hier aan tafel besproken. (…) Maar ik weet ook niet wat ik kan doen om dit voor jullie op te lossen.”

Wannabe-BN’ers

De heren die de uitzending verstoorden blijken twee jongens te zijn die graag beroemd willen worden: zanger Gavin, die op Instagram gevolgd wordt door Jörgen Raymann, en dus YouTube-maker Tempest (Instagram). Hij plaatste een week geleden nog een video met als titel: ‘Inbreken als medewerker bij Ajax vs PSV!’

Juicekanaal Reality FBI vindt het verdacht. “Het was vanavond weer tijd voor twee ‘activisten’ bij Eva Jinek. Of het echt activisten waren, twijfelen de mensen aan. Telkens die ‘activisten’ begint een beetje op te vallen…”

John van den Heuvel

Kijkers wijzen erop dat nota bene John van den Heuvel te gast was in de uitzending, wat betekent dat er een zeer streng veiligheidsprotocol gold. Dan kun je er volgens hen bijna niet doorheen glippen met gele hesjes. “Nepactie, in scène gezet, want de enorme beveiliging aldaar laat dit niet gebeuren in verband met John van den Heuvel.”

Reality FBI laat screenshots zien waarop te zien is dat de heren zich rustig omkleden in het publiek. “De ‘activisten’ zaten gewoon in het publiek en kleedden zich ook om in het publiek toen de camera even op Jinek gericht was. Een dame in het publiek keek er nog naar.”

Bekendheid vergaren

Het zou natuurlijk ook kunnen dat deze actie niet per se gepland is door Jinek, maar dat de redactie – vanwege die mee naar binnen genomen gele hesjes – wél op de hoogte was dat de jongens wat wilden gaan doen.

Het is in elk geval ook heel fout van die jongens, vindt Reality FBI. “Over de rug van de misstanden in Qatar en alle slachtoffers proberen zelf bekendheid te vergaren.”

Twee weken geleden riep Job Knoester nog in Vandaag Inside dat Eva kijkersbedrog pleegt. Volgens hem zijn alle incidenten bij het programma in scène gezet.

Tweets

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er staat tegenwoordig elke week iemand op uit het publiek van Eva Jinek. Toeval of pr-stunt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen