Ronald Molendijk enórm in de slachtofferrol: ‘Marcel is kl**tzak!’

Ronald Molendijk kruipt enorm in de slachtofferrol nu hij onder vuur ligt vanwege het verdedigen van bevriende tokkie-BN’ers. “Marcel van Roosmalen, welke kl**tzak ben jij dan?”, briest hij.

Marcel van Roosmalen en Ronald Molendijk © BNNVARA, SBS 6

Shownieuws hangt aan elkaar van vriendjespolitiek en het beschermen van alles wat met Talpa te maken heeft. Als je drie keer ‘onafhankelijk’ roept in de studio, dan stort de hele bende in elkaar. In de uitzending van gisteren dook Ronald Molendijk volledig in de slachtofferrol omdat er kritiek is op zijn enorme BN’er-geslijm.

Slijmjurk Molendijk

Ronald maakt er de laatste tijd een sport van om zo diep mogelijk in het achterwerk van zijn controversiële BN’er-vrienden te duiken. Hij laat geen mogelijkheid onbenut om te roepen dat Glennis Grace vast weer een glorieuze comeback gaat maken en eerder sprong hij al in de bres voor Voice-viezerik Jeroen Rietbergen.

Is dit dan een onafhankelijke mening van een entertainmentkenner? Nee, zowel Glennis als Jeroen zijn innig bevriend met Ronald. Dat wordt er echter nooit bijgezegd als hij ergens wordt uitgenodigd om zijn professionele mening te spuien. En dat levert van alle kanten kritiek op, bijvoorbeeld van Marcel van Roosmalen en Victor Vlam.

Grote flirt

Wat Ronald misschien nog wel het meest steekt, is een column die Marcel heeft geschreven voor het NRC. “Het is ook gewoon de ouderwetse, traditionele media en de kranten die vol op dit soort dingen meeliften. Ik weet nog wel dat ik hier zat toen het hele verhaal van The Voice naar buiten kwam.”

Hij vervolgt: “Op een gegeven moment heb ik daar een waanzinnig genuanceerd verhaal over gebracht, omdat ik gewoon al dertig jaar bevriend ben met Jeroen Rietbergen. Ergens heb ik één zinnetje gezegd van: ‘Jeroen is nou eenmaal een grote flirt.’ Dat was het. En daar heeft Marcel van Roosmalen gewoon een hele column over geschreven.”

‘Kl**tzak!’

Marcel schreef in die column dat hij iedereen een vriend als Ronald gunt. “Terwijl ik gewoon denk: welke klootzak ben jij dan om mij zo de maat te nemen? Op dat moment denk ik gewoon: als je dan bij een kwaliteitskrant werkt, een echte krant, dan zegt de hoofdredactie dus: ‘Brand die gast gewoon even helemaal af, gebaseerd op één zinnetje!’”

Ah, Ronald heeft geen idee dat columnisten van een krant gewoon onafhankelijk hun werk mogen doen. Nee, van dat principe hebben ze bij Shownieuws inderdaad nog nooit gehoord.

‘Welk universum?’

Ronald heeft besloten om die hele krant nu te boycotten. “De grap is dat de dag erna een andere journalist van de krant mij opbelt van: ‘Ik wil eens even met je praten over Jeroen Rietbergen.’ Dan denk ik: in welk universum leven jullie nou eigenlijk?”

Niet in het rancuneuze universum van Ronald in elk geval.

Volgens Ronald is Johnny de Mol ook onnodig hard aangepakt door de reguliere pers. “Dan zie ik dat gerenommeerde kranten ontzéttend vragen om een kop die moet rollen. Er wordt geschreven: ‘Ja, hij komt uit die familie en dat was altijd al verkeerd!’ En dan komt er zo’n resultaat van zo’n onderzoek uit en dan: krekeltjes.”

Slachtofferrol

Is Ronald nu opeens bij de zoon van de baas aanbeland? Gelukkig duwt Patty Brard hem snel weer terug in zijn éigen slachtofferrol: “Dat vind ik hetzelfde als wat jij bijvoorbeeld laatst over Glennis Grace zei. Dat als ze een killeralbum maakt, dat ze weer terug kan komen. En dan wordt er gezegd dat jij haar reet likt omdat je een vriendje van d’r bent.”

Heel naar allemaal, vindt Patty die critici. “Ja, maar jongens? Wat is er ooit met een nieuwe kans geven gebeurd?”

Nou, probleem opgelost: Glennis kan komen optreden bij het volgende personeelsfeestje van Shownieuws. Kunnen ze bij de Jumbo ook weer een avondje veilig over straat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws klaagt over media die BN'ers te snel veroordelen. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen