Ronald Molendijk krijgt felle kritiek: ‘Wát een kokosnoot is die man’

Ronald Molendijk is gisteren behoorlijk door de mangel gehaald in de talkshow Media Inside. Op een gegeven moment werd hij door Marcel van Roosmalen zelfs een ‘kokosnoot’ genoemd.

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Ronald Molendijk © BNNVARA, HLF8

Het optreden van Ronald Molendijk afgelopen week in de talkshow HLF8 heeft voor ergernis gezorgd, omdat hij ook daar weer aan de bips van zijn goede vriendin Glennis Grace begon te likken. “Waarom zitten we met deze man opgezadeld?”, aldus presentator Gijs Groenteman gisterenavond in zijn talkshow Media Inside.

Kokosnoot

Marcel van Roosmalen, de sidekick van Gijs, vraagt zich dat ook ten zeerste af. “Ik weet het niet. Het is een soort kokosnoot waar je vragen aan stelt. Je ziet de ogen wel bewegen en dan komt er zo’n antwoord uit. Ik heb geen idee hoe we aan deze man zijn gekomen ook.”

Gijs: “Heel raadselachtig.”

Marcel cynisch: “Maar goed, Glennis Grace zal met een ‘killeralbum‘ moeten komen, Marcel. Dat is [volgens Ronald] de enige oplossing.”

Gijs: “Anders is het weg. Het ’talent’.”

Boezemvriend

De plotselinge optredens van Ronald in de talkshow HLF8 zorgen voor verbazing. Volgens Johan Derksen heeft hij die klus te danken aan Talpa-bobo Erland Galjaard, aan wie hij überhaupt zijn hele tv-carrière te danken heeft.

HLF8 is sinds kort meer een meningenprogramma geworden, waarin uitgesproken types als Ronald volop de ruimte krijgen. “Kijk, Erland zit hier achter, want zijn boezemvriend zit er ook, dus dan weet je meteen dat Erland erachter zit”, aldus Johan.

Nekvel

Met types als Ronald gaat HLF8 het ook niet redden, denkt Johan. “Ze hebben gezegd: ‘Joh, die gasten van Vandaag Inside hebben een mening.’ Maar je kunt niet uit Amsterdam vier gasten in hun nekvel pakken en aan een tafel zetten die elkaar niet kennen. Als je mensen prompt verloren aan een tafel zit, krijg je nooit chemie.”

HLF8-ster Hélène Hendriks: “Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik dit voorstel zag. Maar ik moet zeggen: het valt me reuze mee. Ik had maandag bijvoorbeeld Jack van Gelder en Frits Huffnagel en dan gaan ze toch wel lekker tegen elkaar in. Je moet dan wel kijken wie matcht met elkaar. Ik ben er echt niet ontevreden over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Molendijk vindt zichzelf tegenwoordig ook al een geschikte talkshowgast. Is hij dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen