Nikkie Plessen niet getroffen door protest op privéjetterrein Schiphol

Nikkie Plessen is niet getroffen door de protestactie van klimaatactivisten op het privéjetterrein van Schiphol. Het CO2-monster van RTL was toevallig niet aanwezig: ze zat namelijk bij de hockey.

Nikkie Plessen © RTL, Instagram

Klimaatactivisten zijn vanmiddag over de hekken geklommen bij het Schiphol-terrein waar privéjets opstijgen en landen. De activisten gingen onder de privéjets zitten om zo te voorkomen dat ze konden opstijgen. Sommige actievoerders ketenden zich zelfs vast aan de toestellen. Het nieuws werd door meerdere media als pushbericht verzonden.

Nikkie vastgeplakt?

De BN’er-vrienden van Nikkie Plessen zullen zich dan ook een hoedje zijn geschrokken. De RTL Boulevard-ster vliegt namelijk zó vaak met haar privéjet dat het een wonder mag heten dat ze nog geen pied-à-terre heeft betrokken op Schiphol-Oost. Zo ongeveer om de paar dagen stijgt ze weer op naar Ibiza.

Het kan niet anders dan dat de telefoon van Nikkie vanmiddag roodgloeiend heeft gestaan. Is haar take-off verpest terwijl ze net rustig zat te nippen aan haar rosé? Heeft een boze klimaatactivist haar over de startbaan gesleurd? Of erger nog: eraan vastgelijmd?

Bij de hockey

Gelukkig kon Nikkie haar BN’er-vrienden geruststellen. Ze was op deze zaterdagmiddag namelijk gewoon bij de hockey, is te lezen op haar Instagram. “Saturday 👉🏻 hockey”, schrijft ze.

Het is maar goed dat Nikkie vanmiddag geen vluchtje gepland had staan. Volgens een woordvoerder van Greenpeace hebben meer dan 500 actievoerders geprobeerd om privéjets tegen te houden.

Onder vuur

Overigens wordt Nikkie vandaag op Twitter flink onder vuur genomen vanwege het vele gebruik van haar privéjet. Die kritiek wordt uitgelokt door een foto die in verband met het nieuws over de Schiphol-actie wordt gedeeld. Hierop is te zien hoe Nikkie en haar goede vriend Fred van Leer proosten terwijl ze in haar privéjet zitten.

Zo zegt ene Jeroen: “Het klootjesvolk mag het milieu redden en de sterren vliegen in privévliegtuigen.”

En Liesbeth: “Je kan wel zien dat ze geen kinderen hebben.”

Als iemand opmerkt dat Nikkie er maar liefst twee heeft, zegt Liesbeth: “Dat was cynisch bedoeld. Dat ik niet snap hoe je zo geen rekening met het milieu kunt houden als je kinderen hebt.”

Tweet

De kritiek op Nikkie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen is het CO2-monster van RTL. Kan zij ooit nog geloofwaardig actievoeren voor het klimaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen