‘Matthijs van Nieuwkerk moet alle slachtoffers 2.000 euro geven’

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt dat Matthijs van Nieuwkerk herstelbetalingen moet doen aan zijn slachtoffers bij De Wereld Draait Door. “Deze mensen moeten voor kerst 2.000 euro krijgen.”

Matthijs van Nieuwkerk en Jan Uriot © NPO, Telegraaf

Dik een week na de publicatie van het veelbesproken Volkskrant-artikel over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk, is er nog steeds veel te doen over dit onderwerp. Ook Privé-sterjournalist Jan Uriot mengt zich nu in de discussie. Hij vindt dat er een plan moet komen voor herstelbetalingen aan de slachtoffers van De Wereld Draait Door.

Tweeduizend euro

Jan vindt dit geen overdreven plan, zegt hij in de rubriek Wat Vindt Jan. “Er zijn mensen ziek geworden. Zeventig mensen. Hoe ga je dat redden, denk ik dan. Hoe moet dat nou verder? Nou, ik denk: je bent een kerel.”

Hij vervolgt: “Als je nou vijftien jaar lang ieder jaar vier ton binnenharkt, geef dan die zeventig mensen die ziek van jou zijn geworden gewoon een mooi kerstgratificatie nu van tweeduizend euro per persoon. Dat kun je makkelijk trekken, denk ik dan, uit je portemonnee.”

‘Dan ben je een vent’

Matthijs is pas een vent als hij met geld begint te strooien, vindt Jan. “Dan toon je tenminste iets en dan is het een soort mea culpa, maar dat hebben we nog steeds niet gehoord van hem. Dán ben je een vent als je dat doet.”

Vanuit Matthijs is het momenteel erg stil. “Misschien is hij helemaal niet in Nederland en zit hij in een appartement in zijn geliefde Parijs. Dat zou ik hem ook wel willen adviseren. Ga dat nou maar doen en kom niet meer terug op televisie, want er is niemand meer die met jou wil werken.”

‘Weg van televisie!’

Zegt Jan nu dat hij Matthijs helemaal niet meer terug wil zien op televisie? “Ja, dat moet hij gewoon niet meer doen. Hij heeft zijn hoogtepunt gehad met De Wereld Draait Door. Dan denk ik: je bent 62 jaar, geef het stokje door aan de jonge generatie.”

Wat heeft zijn leeftijd ermee te maken? “Een meneer van 62 jaar kun je niet meer omvormen. Dat zit in het karakter en dat is en blijft zo.”

La Bohème

Overigens hebben Jan en Matthijs geen goede relatie met elkaar, omdat de Privé-ster twaalf jaar geleden in Koffietijd een bewering over hem deed. Jan vertelde toen dat Matthijs zijn idool Charles Aznavour niet durfde te ontmoeten en hij daarom een plan van zijn DWDD-redactie had afgeschoten.

Jan: “Ik reed toen elke ochtend naar het Telegraaf-gebouw op mijn fietsje door het Westerpark heen en daar was hij elke werkdag om 9.30 uur aan het joggen met een beveiliger naast zich. Iedere keer als ik langsfietste zong ik daar ‘La Bohème’, maar hij keek niet om en draaide meteen zijn hoofd om als hij mij zag aankomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen