Mark Koster: ‘Ook seksueel wangedrag bij De Wereld Draait Door?’

Mark Koster stelt dat er ook sprake zou zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. “Dat heeft de Volkskrant niet genoemd, omdat het he said, she said is.”

Matthijs van Nieuwkerk en Mark Koster © RTL

De mediastorm over Matthijs van Nieuwkerk en het toxische werkklimaat bij zijn vroegere talkshow De Wereld Draait Door gaat langzaamaan een beetje liggen, maar volgens mediajournalist Mark Koster zou het zomaar eens stilte voor de storm kunnen zijn. Hij stelt namelijk dat de Volkskrant een deel van de meldingen bewust níet heeft gepubliceerd.

Seksueel wangedrag?

Mark zegt in zijn podcast De Juice Show: “De Volkskrant heeft 70 man geïnterviewd, hè? En wat ik dan weer hoor – dat is een nieuwtje – is dat het seksueel grensoverschrijdende gedrag, wat er ook zou zijn geweest, niet is benoemd omdat het om he-said-she-said-gevallen gaat. ‘Zij zegt dat en hij zegt dat.’ Dat hebben ze dus niet gedaan.”

Zijn co-host Yvonne Coldeweijer daarop: “Dáár hadden ze een stuk over moeten schrijven. Dat vind ik interessanter. (…) Dan ga ik voor iedereen opkomen die daar iets over zegt en naar voren stapt, want je schaamt je dood en je twijfelt heel veel. Het knaagt en het knaagt en het is gewoon iets heel heftigs. Daar ga ik voor op de barricaden staan.”

Groot verschil

Er zijn op dit moment weinig mensen die pleiten voor een definitief tv-afscheid van Matthijs, maar volgens tv-kenner Rob Goossens zou dat wel kunnen gebeuren als er nog andere zaken aan het licht komen.

Rob onlangs in RTL Boulevard: “Het enige dat nog echt een groot verschil zou kunnen maken is als er bijvoorbeeld mensen naar buiten komen met bijvoorbeeld dat Matthijs ook fysiek is geworden. Dan komt het helemaal in het strafbare natuurlijk, wat vooralsnog helemaal niet het geval is.”

Totaal geschift

Het enige wat tot nu toe is gebleken is dat Matthijs als een soort tiran over de redactievloer heerste. Dat verhaal wordt ook bevestigd door talloze prominenten die ooit bij DWDD begonnen.

Oud-medewerker Lex Uiting, nu presentator van RTL Boulevard, is daar blij mee: “Ik vind het goed dat er nu mensen wat zeggen in het openbaar, want dat staaft namelijk de betrouwbaarheid van alle anonieme bronnen in de Volkskrant.”

Rob: “Dit is gewoon totaal geschift omgaan met je mensen.”

Interview

Critici vinden dat Matthijs een groot interview moet geven. Daar is Jan Slagter, de baas van Omroep MAX die continu in de bres springt voor de presentator, het mee eens.

Jan in De Telegraaf: “Een tijd van bezinning, zoals hij zegt te gaan nemen, lijkt me goed voor hem. Ik zou hem aanraden daarna een openhartig interview op televisie te geven en ook met iedereen die dat wil het gesprek aan te gaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen