Albert Verlinde schrikt van filmpje Matthijs: ‘Misschien schizofreen?’

Albert Verlinde schrikt enorm van het Matthijs van Nieuwkerk-filmpje dat gisteren compleet viral ging op sociale media. “Dan denk ik: ben jij nou schizofreen?”, aldus de tv-persoonlijkheid.

Albert Verlinde en Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6

Matthijs van Nieuwkerk is vijf dagen geleden door de Volkskrant ontmaskerd als een televisiebeul. Met name het incident waarbij hij op enkele centimeters afstand voor een productiemedewerker is gaan staan om hem vollédig uit te kafferen is veelbesproken. En juist daarom ging gisteren een oud fragment viral van toen Matthijs te gast was in College Tour.

Neus-aan-neus

Tien jaar geleden, in 2012, vroeg Twan Huys hem daarin of hij weleens overwogen heeft te stoppen als televisiemaker. Ja, antwoordde Matthijs. Hij gaf een voorbeeld: “Iemand die neus-aan-neus voor je staat met een glazige blik en je he-le-maal uitscheldt. Dat je de grootste zakkenvuller bent en dat gaat maar door. Dat vind ik heel vervelend.”

Met de kennis van nu is dat natuurlijk behoorlijk hypocriet van Matthijs. Hij heeft immers zélf jarenlang dat soort vernederend gedrag vertoond bij zijn eigen medewerkers.

‘Schizofreen?’

Albert Verlinde is verbijsterd, zegt hij in HLF8. “Het begint toch bij Matthijs. Heb je vandaag dat stukje gezien op Facebook? Overal kwam het voorbij. Dat Matthijs van Nieuwkerk bij College Tour zat en dat hij zegt: ‘Waar ik helemaal niet tegen kan is als mensen heel dichtbij je gaan staan en je gaan uitschelden!’ Dan denk ik: ben jij nou schizofreen?”

Het lijkt erop dat Matthijs echt psychisch niet in orde is, aldus Albert. “Hoe kun je dat vertellen als je zelf zo dicht op mensen gaat staan en ze gaat intimideren, snap je? Dan zit er toch iets niet helemaal goed in je hoofd. Maar goed.”

Drie keer ontploft

Hoe zit het eigenlijk met Albert en zijn woede-uitbarstingen? “Ik herken de spanning, maar ik heb wel altijd een tussenhalte gehad. Ik ben ook wel eens twee of drie keer ontploft, maar ik had altijd een goede uitvoerend producent die me naar de zijkant trok en zei: ‘Dit doen we niet meer, hè?’”

En wat nou als iemand onderzoek zou gaan doen naar zijn tijd als directeur van theaterbedrijf Stage? “Ik kom er heel goed uit. Ik heb niet met angstculturen of met intimideren gewerkt. Je wil het altijd samen doen.”

Schreeuwen

Heeft Albert dan nooit zo monsterlijk lopen schreeuwen als Matthijs? “Niet veel. Ik denk in al die jaren dat ik werk – ik ben dertig jaar op tv – misschien tien keer? Dan heb je het echt wel gehad. En dan ook onmiddellijk spijt ervan hebben.”

Mede-tafelgast Fidan Ekiz: “Ik heb er op de een of andere manier een beetje moeite mee dat je zegt dat er iets niet helemaal goed zit bij hem. Ik denk dat hij zich helemaal niet bewust is van hoe en wat, want anders had hij wat meer spijt betuigd lijkt mij.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen