Luuk Ikink gooit leven om, wil veel minder alcohol gaan drinken

Luuk Ikink heeft zijn drankgebruik in de afgelopen periode drastisch teruggedrongen. Nu hij al geruime tijd nuchter is, weet de televisiester één ding zeker: hij wil nooit meer terug naar hoe het was.

Luuk Ikink © RTL

Het leven van Luuk Ikink is in de zomer rigoureus op de schop gegaan. De presentator van RTL Boulevard was altijd gewend om na een drukke week bij RTL Boulevard het hele weekend aan de drank te gaan, maar daar is hij abrupt mee gestopt. “Vandaag is het precies 100 dagen geleden dat ik voor het laatst alcohol heb gedronken.”

Honderd dagen nuchter

De onthulling van Luuk dat het hem is gelukt om honderd dagen nuchter te blijven doet hij in zijn stories op Instagram. “Honderd dagen lang geen bier geen wijn, geen rum en whisky, geen cocktails, helemaal niks.”

Hij vervolgt: “Midden in de zomervakantie besloot ik eens een uitdaging aan te gaan: 66 dagen geen alcohol. In dat aantal dagen zou je een nieuwe gewoonte kunnen aanleren. Het is niet dat ik nou zoveel dronk hoor: doordeweeks nooit, alleen in het weekend. Maar ja, dan zit je wel op vrijdagavond met een wijntje, op zaterdag en dan op zondag.”

Allerlei excuusjes

Luuk zocht er steeds weer een excuus voor: op zondag bijvoorbeeld om het weekend uit te luiden. “En om mij heen hoorde ik veel verhalen van mensen die ook eens een periode besloten te stoppen. Dat leek mij ook wel wat! (…) Ik dacht dat het ook wel goed zou zijn als voorbereiding op een nieuw en lang seizoen van RTL Boulevard.”

Het is goed bevallen. “Een dag of 50 kon ik het soms toch wel eens missen, daarna was drinken eigenlijk geen onderdeel meer van mijn ritme.”

‘Ik voel me geweldig’

Het leven van Luuk is nu heel anders. “De 66 dagen vlogen voorbij en daarna… voelde ik me geweldig! Ik besloot de uitdaging te verlengen tot 100 dagen. Ik weet dat voor heel veel mensen dit de normaalste zaak van de wereld is en die zeiden altijd al dat je je zo fris zou voelen enzo.. en die hadden verdorie nog gelijk ook!”

De verandering is enorm, aldus Luuk. “Ik ben altijd wel iemand met veel energie, maar nu helemaal: frisser, productiever, beter slapen, je bent sneller wakker in de ochtend.”

Nooit meer

Blijft Luuk nuchter? “Nu ga ik dit weekend lekker een glas wijn drinken, haha. Dat was ook de bedoeling: een lange periode er even mee stoppen, zodat je je drankgedrag opnieuw kan indelen.”

Eén ding weet de Boulevard-ster echter zeker: hij wil nooit meer terug naar hoe het was. “Ik ga nog steeds niet doordeweeks drinken. En in het weekend ook veel minder is de bedoeling. Maar misschien denk ik na dat eerste wijntje dit weekend wel dat die alcoholloze-periode nog wel een paar maanden langer mag duren. Ben benieuwd!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Luuk Ikink zo open is over zijn drankgebruik?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen