Ferry Doedens geeft toe: ‘Ik heb maar vijftien kaarten verkocht!’

Ferry Doedens geeft toe dat het verschrikkelijk slecht gaat met de kaartverkoop van de theatertournee waarin hij vertelt over zijn avonturen boven de wasbak. “Er zijn vijftien kaarten verkocht.”

Ferry Doedens en Raven van Dorst © NPO

De zelfoverschatting van sommige BN’ers is niet te harden. Ferry Doedens dacht dat hij wel interessant genoeg zou zijn voor een hele theatertournee waarin hij vertelt over zijn val als soapie en zijn huidige baan als online rukker. Het gevolg? Lege theaters. Zó leeg dat zijn allereerste voorstelling zelfs moest worden gecanceld.

Slechte kaartverkoop

Ferry geeft nu voor het eerst toe dat zijn kaartverkoop totaal niet loopt. Hij zegt in de Boerderij van Dorst van gisterenavond: “Ik heb het op zich best wel druk. Ik ben nu bezig met een theatershow, Only Ferry. Maar ja, de kaartverkoop gaat niet heel goed. Dus in elk geval de eerste show was al gecanceld afgelopen vrijdag.”

Hij vervolgt: “De première was helemaal volgeboekt (met vrienden en familie, red.) maar voor de tweede show waren er vijftien kaarten verkocht, dus ja… Dat is top. Haha.”

Paniekaanval

Het lijkt psychisch nog niet helemaal lekker te gaan met Ferry. Al direct na aankomst op de boerderij van Raven van Dorst begint hij te pronken (BN’ers lopen graag te koop met hun issues) over een paniekaanval. “Heel eerlijk: ik zat net een beetje in een lichte paniekaanval. Dat heb ik af en toe. Ik ben nu gelukkig wat rustiger.”

Raven stelt Ferry vervolgens een cafeïneshot voor. Dat weigert hij. “Ik heb al drie koffie op en ik heb ook nog ADHD-medicatie, dus dat gaat niet helemaal lekker.”

Boos op Boulevard

Ferry ziet Raven al direct als een soort tv-psycholoog. “Ik merk wel dat het een soort van therapie is ofzo ook theater”, zegt hij. Dan wijzend naar Raven: “Ik merk dat dit ook al als een soort van therapie ofzo voor me werkt. Ik vind dat heel lekker. Ik heb het gevoel dat ik op elk moment in tranen kan uitbarsten.”

Even later doet Ferry dat daadwerkelijk als hij het over RTL Boulevard heeft. “Je kan me nu heel makkelijk aan het huilen krijgen. Ik heb wel een paar keer gehad dat ik gewoon RTL Boulevard op had en mijn eigen naam hoorde, dat ik dacht: oké, dan hebben ze dus weer een nieuwtje gemaakt van iets, maar niet mij gevraagd voor een reactie of iets.”

Frustrerend

Die aandacht van Boulevard wil de timide Ferry helemaal niet hebben. “Dan denk ik: waarom? Er zijn nog zoveel andere interessantere dingen om over te schrijven en te praten dan Ferry Doedens. Frustrerend.”

Lopend over de boerderij: “Ik ben helemaal overprikkeld merk ik.”

Ah, wil hij nog wat kwijt over zijn paniekaanvallen? Hoe zien die eruit? “Dan is het alsof er iemand in je zit die alleen maar aan het schreeuwen is, aan het zweten is en aan het trillen.”

Sportsokken

Gaat het gesprek met Ferry op een zeker moment nog de diepte in? Nee. “Ik heb iets met witte sportsokken. Dat is een fetisj, ja. Ik heb daar iets mee. Tijdens de s*ks moeten ze ook gewoon aangehouden worden zeg maar. Bij allebei. Ik kijk ook altijd of iemand witte sportsokken heeft.”

Is Ferry na het snuffelen aan sportsokken ook nog een beetje romantisch? “Ik ben heel romantisch. Allemaal kaarsjes. En dan zet ik een muziekje op.”

Raven: “Als het maar niet je eigen muziek is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u ook zo moe van BN'ers die continu te koop lopen met hun paniekaanvallen en andere psychologische problemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen