Guido Weijers gebasht in Media Inside: ‘Hij is gewoon niet grappig’

Guido Weijers kan rekenen op een flinke snauw van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, de mannen van het programma Media Inside. Zij vinden de cabaretier alles behalve grappig.

Guido Weijers en Media Inside © RTL, NPO

Het is een absoluut tv-record: Guido Weijers verzorgt dit jaar voor de elfde keer de oudejaarsconference en dat is nog niet eerder gebeurd. Zelf is de cabaretier daar enorm in zijn nopjes mee; voor de gelegenheid heeft hij zelfs een hele fotoshoot gehouden met de tv-baas van RTL, Peter van der Vorst. Met oliebollen en al.

Niet grappig

Niet iedereen is enthousiast over het record van Guido, want de komediant werd gisterenavond op een behoorlijk lelijke manier besproken in de livetalkshow Media Inside op NPO 3. Hierin praten presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen met hun gasten aan tafel over de media-actualiteit.

Gijs nietsontziend: “Ik vind het op zich heel erg knap dat iemand met eigenlijk heel weinig gevoel voor humor zó vaak een oudejaarsconference heeft mogen doen.”

Schaduwkant

Daar is Marcel het volledig mee eens. “Het heeft ook een schaduwkant. Ik vind het ook schrikken dat zoveel mensen dat geringe gevoel voor humor zo ontzettend waarderen. Wie kijkt er dan naar en wat zegt dat dan over Nederland?”

Hij vervolgt: “Slechte humor, slecht gebracht en dat dan allemaal leuk vinden en allemaal maar kijken op oudejaarsavond. Wat is dat? Wat sluipt er in ons volk, Roelof, wat denk jij?”

Tafelgast Roelof Hemmen daarop lachend: “Je moet niet gaan kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen