Beau onder vuur om interview DWDD-visagiste: ‘Misselijkmakend’

Beau van Erven Dorens krijgt felle kritiek op zijn interview met oud-DWDD-visagiste Jelleke van Rijsoort. Het was volgens Harry Vermeegen ‘misselijkmakende televisie’. “Zum kotzen.”

Beau van Erven Dorens, Harry Vermeegen en Angela de Jong © RTL

DWDD-visagiste Jelleke van Rijsoort is de oud-DWDD-medewerker die tot nu toe het meest naar voren treedt in de rel over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Na interviews aan de Volkskrant en RTL Boulevard, was ze eergisteren te zien met een exclusief een-op-een-interview bij Beau van Erven Dorens. Het lokte gemengde reacties uit bij kijkers.

Backstabber

Harry Vermeegen, de oud-presentator die nu een opiniekanaal heeft, hoort bij de critici. “Jinek is goed in misselijkmakende televisie, maar nu is er eentje die dacht bij zichzelf: maar ik kan haar verslaan! En daar is hij dan: Beau! Wat een dubbele persoonlijkheid heeft hij.”

Beau is een echte backstabber, vindt Harry. “We zijn zo vriendelijk en zo empatisch en we hebben zo’n begrip voor alles en intussen zijn we zo vervelend en gemeen als morgen de hele dag. Dat is Beau beste vrienden.”

Hakken

Het is walgelijk hoe Beau aan het hakken is op Matthijs, vindt Harry. “Beau gaat er weer eventjes vol in zitten hakken en zat daar weer allemaal mensen die deugen. Er zat weer een hele tafel met deugies die het allemaal zo verschrikkelijk vinden van de Matthijs. Alleen die Edwin Evers deed een beetje normaal.”

Hij vervolgt: “Beau dacht: weet je, ik ga ook nog eens even in die zaak zitten rommelen en Matthijs nog even verder afserveren en de grond intrappen, ik ga lekker een interviewtje maken met de visagiste.”

Zum kotzen

Beau kan zo nog wel even doorgaan, aldus Harry. “Waarom niet de mevrouw die hem ook de koffie bracht of een broodje voor hem gesmeerd heeft? Zo zijn er nog wel honderdduizend mensen te vinden die iets te vermelden hebben over Matthijs. Nee, we doen de visagiste! (…) Het was werkelijk zum kotsen.”

“Dat is dus misselijkmakende tv, vrienden. Dat je de visagiste gaat interviewen om Matthijs nog zwarter te maken dan hij al is. Ik word er gewoon helemaal gek van.”

Wat vindt Angela?

Angela de Jong, de belangrijkste tv-criticus van Nederland, is een stuk milder gestemd. Zij spreekt van een traditioneel omslagpunt in rellen als deze. “Eerst leeft het gros van het publiek intens mee met de slachtoffers, maar ‘ze’ moeten vooral niet te veel in de media komen, want dan worden ‘we’ moe van hun verhaal”, schrijft ze in het AD.

Heel even dacht Angela dat ook toen ze de DWDD-visagiste zag, bekent ze. “Het kwam door wie ze was en hoe ze daar zat. Gewoon een normale, hardwerkende moeder die echt niet op zoek is naar roem en gedoe. (…) Die blik van Jelleke, die zou iedereen die zogenaamd moe wordt van alle slachtofferverhalen toch eens moeten zien.”

Fragment

De reactie van Harry:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vond u van Beau's föhninterview?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen