‘Renze Klamer wil beetje op Arjen Lubach en Tim Hofman lijken’

Renze Klamer stelt zich graag maatschappijkritisch op in zijn talkshow op RTL 4. Zo vroeg hij afgelopen weekend een minuut stilte voor de aandeelhouders van Shell. “Hij krijgt Lubach-achtige allures.”

Renze Klamer © Samuel van Leeuwen

De talkshow van Renze Klamer werd afgelopen weekend op een opvallende wijze geopend. “We beginnen de uitzending met een moment van stilte en dat doe ik graag voor alle aandeelhouders van Shell. Het vorige kwartaal behaalde deze oliemaatschappij nog 11,5 miljard euro winst, maar dit kwartaal is het even schrikken voor ze”, sprak hij.

Stilte voor Shell

De winst is afgelopen kwartaal namelijk gedaald naar een ‘schamele’ 9,4 miljard euro, legde Renze uit. “Dat is gewoon klote en daarom wensen we alle betrokken aandeelhouders ontzettend veel sterkte. We hopen dat ze ondanks deze schrale winst toch nog een kleine beetje van hun privéjacht op Ibiza kunnen genieten.”

Vervolgens vroeg Renze de studio om stilte. “Ik wil graag een paar seconde stilte vragen uit medeleven met alle aandeelhouders van Shell.”

Arjen en Tim

Media Inside-presentator Gijs Groenteman denkt dat het duidelijk is op wie Renze een beetje wil lijken. “Renze begint een beetje Arjen Lubach- en Tim Hofman-achtige allures te krijgen, hè?”

Collega Marcel van Roosmalen sarcastisch: “Ja, hij begon met een minuut stilte voor de aandeelhouders van Shell. Dat vind ik persoonlijk… Ik weet niet hoe grappig ik het vind, maar hoe híj het bracht was ongelooflijk grappig. In een zwijgende studio werd een minuut stilte gehouden.”

Ongemakkelijk

Marcel vindt dat Renze hier niet in uitblinkt. “Ik word hier ongemakkelijk van.”

Tafelgast Alexander Klöpping: “Het was best grappig. Al die talkshows komen uit een soort fabriekshal en nu doet hij iets anders dan de rest. Ik vind dat we dit moeten toejuichen.”

Gijs verbaasd: “Moeten we dit toejuichen?!”

Alexander: “Ja, natuurlijk. Een beetje originaliteit erin, dat mag best. Ik vind het best grappig om dit in een talkshow te doen op RTL 4, ja.”

Jolande-momentje

Tv-maker Bas Heijne is niet zo onder de indruk van Renze. “Je voelt dat het tijdens de vergadering heel leuk leek, maar je ziet bij hem ook wel een beetje een aarzeling als hij het doet. Dan voelt het een beetje als Jolande Sap met dat stekkermomentje.”

Hij vervolgt: “Het klinkt heel leuk, maar als je het doet, moet je het wel vol overtuiging doen en je ziet hem een beetje wankelen halverwege.”

Wat vindt Angela?

AD-opiniediva Angela de Jong is ook niet echt enthousiast. “RTL heeft hem met veel bombarie binnengehaald, hij wil revanche op het schrappen van De Vooravond, maar vervolgens is iedereen vergeten dat zijn nieuwe talkshow ook nog gevuld moet worden”, schrijft ze in haar column.

“Wat krijg je dan? Een grappig bedoelde minuut stilte voor de aandeelhouders van Shell.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u de beste tv-maker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen