André van Duin-critici onder vuur: ‘Dit is echt goedkoop scoren’

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen krijgen een flinke draai om de oren na hun pittige kritiek op tv-collega André van Duin. “Dit is spijkers op laag water zoeken. Het is goedkoop scoren.”

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en André van Duin © Wessel de Groot, Roland J. Reinders

André van Duin wordt over het algemeen van alle kanten bejubeld, maar niet iedereen is lyrisch over al zijn televisiewerk. Zo vinden de mannen van Media Inside, Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, dat André’s programma De Grote Kleine Treinencompetitie echt niet om aan te zien is. “Het lijkt wel een sociale werkplaats.”

‘Beetje flauw’

Privé-baas Evert Santegoeds, die een goede band onderhoudt met André, vindt dit walgelijk. “Dat is toch een beetje flauw wel. Ja, dat vind ik wel”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

De kijkcijfers bewijzen dat Gijs en Marcel het mis hebben, aldus Evert. “André van Duin maakt dat programma, er kijken anderhalf miljoen mensen naar en het trekt inmiddels meer kijkers dan de overkant met Linda. Het voldoet gewoon in een behoefte.”

Sociale werkplaats

Je kunt de deelnemers aan De Grote Kleine Treinencompetitie niet wegzetten als mensen op een sociale werkplaats, vindt Evert. “De NPO hoeft toch niet alleen maar zo serieus enzo te zijn? Ik snap dat als je een succes hebt zoals Heel Holland Bakt dat je op zoek gaat naar een equivalent.”

Hij vervolgt :”Nou, inderdaad, het heeft wel overeenkomsten met zo’n zelfde jury en André natuurlijk. En als daar zoveel mensen naar kijken dan voldoet het wel degelijk in een behoefte. Dan weet ik niet of je het meteen met een sociale werkplaats moet vergelijken.”

Goedkoop scoren

Evert heeft het niet zo met de mannen van Media Inside. Hij vindt hun manier van kritiek spuien erg laag bij de grond. “Dat moeten ze lekker zelf weten, maar ik vond dit een beetje spijkers op laag water en een beetje goedkoop scoren.”

“De kijker maakt zelf wel uit waar hij naar kijkt”, besluit de Privé-baas.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen