‘Linda de Mol zou hebben gezwegen als ze wist van Vieze Jeroentje’

Linda de Mol beweert bij hoog en bij laag dat ze nooit iets heeft geweten van het wangedrag van haar (ex-)geliefde Jeroen Rietbergen bij The Voice. Maar wat als ze wél had geweten wat hij uitvrat?

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL Boulevard

Mark Koster, mediajournalist en molkundige, vindt het maar gek dat Linda de Mol nooit iets heeft geweten van het wangedrag van Jeroen Rietbergen. Hij stond al jaren en jaren bekend als Vieze Jeroentje. “Je probeert je een voorstelling te maken van deze situatie”, schrijft hij in een column voor Villamedia.

Tikkende tijdbom

Het is bijna niet voor te stellen, zegt Mark. “Linda de Mol die jarenlang in één bed sliep met een man die het familie-imperium kon laten ontploffen, maar geen idee had welke tijdbom er naast haar lag te tikken.”

Zelfs als ze ervan wist, zou Linda niets hebben gedaan, denkt hij. “Grote vraag: had ze over Rietbergens gedrag bericht in de kolommen als ze het wél had geweten? Had Linda de Mol de pin uit de handgranaat getrokken en de De Mol-dynasty laten exploderen door te onthullen dat haar eigen vent aanrander bij The Voice was? Natuurlijk niet.”

Ondenkbaar

Mediakenner Victor Vlam kan zich niet voorstellen dat Linda nooit iets geweten heeft over Jeroens wangedrag, of tenminste van zijn foute reputatie. Gordon beweert dat hij Linda daar al lang geleden voor heeft gewaarschuwd. “Als iedereen dat wist dan moet zij het toch ook geweten hebben?”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Linda móet een keer gaan praten, vindt Victor. “Mensen willen gewoon weten: kon zij hier misschien iets aan doen? Kon zij dit misschien voorkomen? Wist zij dingen over Jeroen die ze had moeten melden bij haar broer John de Mol? Mensen vragen zich af of ze niet meer had kunnen doen.”

Catherine boos

Catherine Keyl stoort zich er ondertussen ontzettend aan dat Linda zoveel sceptische reacties krijgt. “Ik begrijp niet waar de mensen nu weer commentaar op kunnen hebben. Ik vind het zo onredelijk allemaal, wat zijn dat toch voor mensen die zo ongelooflijk wantrouwend zijn? Ik vind dat echt niet normaal”, briest ze in de Weekend.

Ze vervolgt: “Het is vreselijk wat haar is overkomen en ik vind het erg dat mensen blijkbaar niet doorhebben hoe ze met hun vervelende gedrag een ander kwellen. Linda kan er toch niks aan doen dat haar man vreemdging en die dingen uithaalde? Dan is het toch erg dat mensen zo meedogenloos op jou reageren. Echt verschrikkelijk!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Linda de Mol wél had geweten van Jeroen Rietbergens wangedrag, zou ze dat dan hebben gezegd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen