‘René van der Gijp voelt zich bedreigd door Andy van der Meijde’

René van der Gijp heeft mogelijk zo hard uitgehaald naar Andy van der Meijde, omdat hij zich bedreigd voelt door de nieuwe generatie. Dat zegt Wilfred Genee, collega van beiden, op Radio Veronica.

René van der Gijp en Andy van der Meijde © SBS 6

Wilfred Genee is sinds dit tv-seizoen ook twee keer per week te zien met Veronica Offside, de opvolger van het vroegere Veronica Inside. Daarin zitten Andy van der Meijde en Wesley Sneijder op de plekken waar voorheen Johan Derksen en René van der Gijp zaten. Over zijn opvolger is René echter totaal niet te spreken.

‘Andy is k*t!’

René vindt dat Andy het heel slecht doet, zei hij een paar weken geleden op televisie. “Het is heel erg k*t”, zei hij onomwonden. “Het kan niet heel vaak heel erg goed zijn, maar dan moet hij er wel anders in gaan zitten, vind ik. Dan moet je wel proberen zeg maar een beetje de kar te trekken af en toe als je merkt dat het stil valt.”

Het is niet heel gebruikelijk dat een tv-persoonlijkheid zó hard wordt aangevallen door zijn voorganger. Het bracht Wilfred dan ook best van zijn à propos. “Ja, maar hij doet het nog niet zo lang en ik vind dat hij echt een aantal goede uitzendingen heeft gemaakt. Het kan niet elke keer feest zijn.”

Nieuwe generatie

Hoe kijkt Wilfred een paar weken later terug op die meedogenloze aanval van René? Hij zegt op Radio Veronica: “Ja, het viel me ook een beetje op eerlijk gezegd.”

Wat is er volgens Wilfred aan de hand? “Het is natuurlijk zo dat de nieuwe generatie eraan komt en dan wordt het natuurlijk ook door de oude generatie misschien wel gezien als een bedreiging. Ik weet het niet, maar… Nou ja, ze komen elkaar niet tegen op het toilet tot nu toe.”

Weerstand en kritiek

René oordeelt te snel, vindt Wilfred. “René is natuurlijk een begrip met alles wat hij gedaan heeft door de jaren heen en Andy komt net kijken. Hij doet het nog maar heel kort. Hij probeert nu zijn eigen rol en identiteit te ontwikkelen.”

“Wat weerstand en kritiek hier en daar is ook wel goed, maar ik denk dat hij het tot nu toe heel goed doet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen