Linda de Mol zelfs afgeslacht in Vandaag Inside: ‘Zó smakeloos’

Linda de Mol heeft het wel héél bont gemaakt met haar bizarre aanval op Angela de Jong. Zelfs Talpa-propgandapop Johan Derksen is kritisch. “Dit is smakeloos en helemaal niet leuk.”

Wilfred Genee, Linda de Mol en Johan Derksen © SBS 6

De steun voor Linda de Mol brokkelt in pijlsnel tempo af nu ze haar rancuneuze gevoelens over Angela de Jong niet in bedwang kan houden. Ze heeft een fictieve versie van de AD-opiniediva op gruwelijke wijze laten verongelukken in haar nieuwe dramaserie Five Live: de bloedspetters vlogen zelfs op het gezicht van Linda’s personage.

Linda massaal onder vuur

Het leidt van alle kanten tot kritiek. “Die slachtoffercolumn in haar magazine was al sneu, maar nu wordt het helemaal gênant met Diva de Mol”, vindt GeenStijl. En de Veronica-gids geeft de serie van Linda slechts één ster: “Het is een valse miskleun, waarin Linda op een passief-agressieve manier afrekent met iedereen die haar niet aanstaat.”

En Rob Goossens in RTL Boulevard: “Toen die studiolamp aan het eind op Angela de Jong zeg maar viel, toen wist ik: oké, dit is gewoon heel erg slecht. Dat is wel het moment dat iemand had moeten zeggen: misschien is dat niet zo’n heel goed idee. Dat is gewoon niet gebeurd. (…) Ik zag totale verbitterdheid.”

‘Dit is niet komisch’

Telegraaf-mediajournalist Jordi Versteegden vindt de scène waarin de nep-Angela verongelukt niet grappig. “Ik vind het persoonlijk niet zo heel komisch als er een lamp op een televisierecensent valt die ook nog eens Angela de Jong moet voorstellen. Ik vind dat niet tactisch, laat ik het zo zeggen”, zegt hij op de krantensite.

Volkskrant-recensent Alex Mazereeuw in Boulevard: “We weten natuurlijk allemaal dat Linda een soort vete heeft met Angela de Jong en het leek een beetje alsof ze hier haar moment greep om wraak te nemen. Ik kreeg echt een beetje het idee dat het een soort therapiesessie was voor Linda, maar dan verpakt als tv-serie.”

Zelfs VI kritisch

Zelfs Vandaag Inside, waar de Molletjes normaal gesproken helemaal niets fout kunnen doen, is kritisch. “Het was een persoonlijke afrekening van Angela de Jong, die plotseling zo’n grote lamp op haar hoofd kreeg. Dit is smakeloos en helemaal niet leuk. Het is Angela de Jong eventjes een draai om haar oren geven”, aldus Johan Derksen.

Collega René van der Gijp: “Dit is amateurtoneel.”

VI-gast Job Knoester: “Het is een soort b*tchfight aan het worden. Ik denk dat Linda dit helemaal niet nodig heeft. Die zou veel te groot moeten zijn voor dit.”

Johan: “Ze had het af moeten keuren qua scène, weet je wel. Dit is niet leuk. Dan denken de mensen: o ja, dat is zo bedoeld. Je weet meteen dat ze een pleurishekel aan Angela de Jong heeft.”

‘Heel erg zwak’

Linda wilde zich ook niet laten interviewen over haar nieuwe serie; ze stuurde wel een zelf geregisseerd interview naar de showrubrieken. Wilfred Genee: “Het is toch heel gek dat De Telegraaf en RTL Boulevard haar niet mochten interviewen en dat dit interview gewoon werd aangeleverd? Dat is toch best wel vreemd in een tijd als deze.”

René: “Het is heel apart dit, joh.”

Job: “Ik vind het heel zwak eerlijk gezegd. Het is heel gek.”

Wilfred: “Het is een beetje club-tv toch?”

Johan: “Ja, kosten noch moeite worden gespaard om haar weer op het paard te zetten. Dit werkt averechts.”

En Five Live? Daar kunnen ze volgens Johan beter mee stoppen. “Dit heeft niets met satire noch humor te maken. Het is helemaal niet leuk, nee. (…) De serie is nu al een gedrocht. Slecht geacteerd en slecht geschreven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol zijn zus Linda tegen zichzelf in bescherming moet nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen