Linda de Mol toch met interview? ‘Eva Jinek of Sven Kockelmann!’

Linda de Mol lijkt er vroeg of laat tóch aan te moeten geloven: een onafhankelijk interview waarin ze kritisch ter verantwoording wordt geroepen over het Voice-schandaal. Wie gaat haar ondervragen?

Eva Jinek, Linda de Mol en Sven Kockelmann © RTL

Ze denkt haar tv-carrière doodleuk weer te kunnen oppakken zónder zichzelf bij een onafhankelijk medium te verantwoorden over haar rol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland: Linda de Mol. Nog altijd zijn er bijvoorbeeld vraagtekens over hoeveel ze precies wist van het wangedrag van Jeroen Rietbergen.

Alsnog een interview?

De grootste vraag is echter nog altijd waarom Linda binnen Talpa niets heeft gedaan met haar voorkennis over het vermeende ernstige wangedrag van Ali B. Zelf beweert ze dat ze dat op verzoek van zijn vermeende slachtoffers heeft gedaan, terwijl ze haar broer John de Mol makkelijk had kunnen waarschuwen zónder hun vertrouwen te schenden.

Linda weigert zich vooralsnog door een onafhankelijke partij te laten verantwoorden over haar rol in het Voice-schandaal, maar die situatie lijkt niet houdbaar. Het is volgens mediakenner Victor Vlam onvermijdelijk dat er tóch een interview moet gaan plaatsvinden.

‘Sven of Eva!’

Wie is er volgens Victor geschikt voor dit grote Linda-interview? “Ze moet gewoon met de billen bloot. Ze moet gewoon een interview geven waarin ze zich gewoon laat interviewen door iemand met een journalistieke achtergrond die elke vraag stelt die die persoon wil stellen. Bijvoorbeeld bij een talkshow”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Je kunt bij Eva Jinek aanschuiven. Die heeft ook Nick & Simon geïnterviewd. Dat is een perfect iemand daarvoor. Op1 kan ook. Sven Kockelmann wil zich profileren als de beste interviewer van Nederland. Hij doet vooral politici, maar misschien wil hij ook een uitstapje maken naar Linda de Mol.”

Onsympathiek

Sven is misschien nog wel de beste keuze, vervolgt Victor. “Dat zou niet eens een heel erg slecht idee zijn. Ik denk dat je iemand moet kiezen die echt een journalistieke achtergrond heeft. Sven Kockelmann is gewoon een onsympathieke interviewer en dat is ergens gewoon een groot voordeel.”

Hij vervolgt: “Mensen denken altijd dat je een sympathieke interviewer wil hebben. Nee, je wil gewoon een l*l hebben als interviewer, want in vergelijking lijk je dan een veel redelijker persoon.”

Co-host Lars Duursma: “Dus hoe groter de l*l is, hoe beter?”

Victor: “Ja, laat de vragen maar door Sven Kockelmann stellen inderdaad en dan ga je daar met een grote vriendelijke glimlach zitten en dan geef je geduldig antwoord.”

Gouden tip

Wat zou Victor de gevallen tv-koningin echt afraden? “Het moet niet iemand zijn uit de Talpa-gelederen. Dat is echt héél belangrijk, dus je wil bij RTL 4 of de NPO gaan zitten, en het liefst gewoon echt iemand met een heel sterke journalistieke basis. Dat is echt ontzettend belangrijk.”

Heeft hij nog een gouden tip voor Linda? “Dat zelfmedelijden mag gewoon niet zichtbaar zijn in een interview.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen