‘Linda de Mols comeback is mislukt, wát een zure binnenkomer’

De comeback van Linda de Mol is grandioos mislukt, vindt mediapersoonlijkheid Victor Vlam. Hij stelt dat ze het ongelooflijk slecht heeft aangepakt. “Wát een zure binnenkomer zeg.”

Victor Vlam en Linda de Mol © SBS 6

Linda de Mol is vorige maand na een héél lange rustpauze weer teruggekeerd in de schijnwerpers. Wie dacht dat haar team een zorgvuldig pr-plan had uitgestippeld, had het goed mis: de gevallen tv-koningin begon in een lange column wederom ordinair om zich heen te slaan naar allerlei mediapersoonlijkheden zoals Angela de Jong.

Zure binnenkomer

Heel erg triest, vindt Victor Vlam. Hij zegt in zijn podcast De Communicado’s, waarin het gaat over communicatie, media en politiek: “Ik vind dat ze het pr-technisch gezien heel, heel, heel erg slecht aanpakt. Dat verwacht je niet van Linda de Mol, want dit is iemand die normaal gesproken pr-technisch gezien alles perfect doet.”

Die column van Linda is een historische misser, stelt hij. “Het was niet een heel sterke column. Erg defensief. Ze begint al te zeggen van: ‘Het zal wel weer allemaal uit z’n verband worden getrokken wat ik hier opschrijf!’ Dan denk ik al: dat vind ik een beetje een zure binnenkomer.”

Zelfmedelijden

Linda overschrijdt alle grenzen van wat verstandig is, zegt Victor. “Vervolgens wordt er ook uitgehaald naar Tim Hofman en Angela de Jong. Dan denk ik ook wel: het zelfmedelijden druipt ervan af. Zelfmedelijden is een van de slechtste dingen ze daar heeft gedaan.”

De gewone kijker trekt dat zelfmedelijden van een steenrijke tv-vrouw niet, meent hij. “Het probleem is een beetje dat de gemiddelde kijker van haar dat nooit gaat accepteren. Dat zijn mensen die loodgieter of verpleegster zijn. Die hebben een heel drukke baan met fysiek zware arbeid. Die krijgen niet allerlei lof toegezwaaid de hele tijd.”

‘Men snapt het niet’

Linda de Mol natuurlijk wél. “Het is dan heel erg gek als je vanuit die positie klaagt. Mensen snappen dat gewoon niet zo goed. Ik begrijp op menselijk niveau best dat je zelfmedelijden hebt, maar het etaleren daarvan kun je gewoon beter achterwege laten.”

Wat is de conclusie van Victor over de comeback van Linda? “Die is niet helemaal gelukt, kunnen we denk ik wel zachtjes zeggen.”

Podcast

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol haar terugkeer in de media beter had moeten organiseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen