Leonie ter Braak na HLF8-debacle weg bij SBS 6, tekent bij RTL 4

Het zat er al een beetje aan te komen: Leonie ter Braak vertrekt bij SBS 6. De presentatrice en de zender zijn nooit een match geweest en momenteel presenteert ze noodgedwongen de flop HLF8.

Leonie ter Braak © William Rutten

Het tv-programma Goedemorgen Nederland is een soort springplank voor televisietalent. Ook Leonie ter Braak beleefde er haar doorbraak. Ze stapte al snel over naar SBS 6, maar het is evident dat die zender totaal niet bij haar past. Na een paar mislukte avonturen zoals Mars tegen Venus en Cupido Ofzo, hapt ze nu naar adem in de kijkcijferflop HLF8.

Leonie naar RTL

Leonie heeft er genoeg van: ze heeft een aanbod gekregen van RTL en stapt al over per januari. Dat is best opvallend, omdat RTL voornemens is om Talpa over te nemen. Kennelijk is er toch niet meer zoveel vertrouwen in de Autoriteit Consument & Markt, die hier toestemming voor moet geven. Er ontstaat na het samengaan een enorme machtspartij.

RTL bevestigt aan het AD dat Leonie een driejarig contract heeft getekend bij het station. Wat ze precies gaat doen is onduidelijk, maar het zal niemand verbazen als het om de presentatie van RTL Boulevard gaat en wat serieuze dingetjes ernaast bij Videoland om credible te blijven.

Einde voor HLF8?

De situatie begint nu wel steeds nijpender te worden voor de vroege talkshow HLF8. Dat wordt nu drie dagen in de week gepresenteerd door Hélène Hendriks en twee dagen door Leonie, omdat Johnny de Mol nog lang niet rijp is om terug te keren. Meerdere BN’ers willen niet eens meer bij hem aan een talkshowtafel zitten.

Nu Leonie vertrekt blijft alleen Hélène over en het is geen geheim dat zij dit programma eigenlijk helemaal niet wil presenteren. De enige oplossing lijkt om dan toch echt de stekker uit HLF8 te trekken.

Verloren zaak

De oud-zenderbaas van SBS 6, Fons van Westerloo, denkt dat HLF8 sowieso een verloren zaak is. “Al die talkshows vissen in dezelfde vijver. Als je als gast weet: dat programma scoort niet, dan ga je toch liever ergens anders zitten en dat zie je ook, dat de goede gasten ergens anders zitten. Zo beland je als programma in een neerwaartse spiraal.”

Hij vervolgt in De Telegraaf: “HLF8 is een verloren zaak, dat is nooit van de grond gekomen en dat gaat ook niet meer gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leonie ter Braak: Eredivisie of Eerste Divisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen