Jeroen Pauw vreest voor Mariëlle Tweebeeke: ‘Ze gaat me verslaan’

Jeroen Pauw denkt dat hij dit jaar kansloos is als het gaat om het winnen van de Sonja Barend Award voor beste tv-interview van het jaar. “Mijn kansen zijn geslonken door Mariëlle Tweebeeke.”

Jeroen Pauw en Mariëlle Tweebeeke © NPO

De vakprijs voor het beste tv-interview van het jaar, de Sonja Barend Award, wordt over twee weken weer uitgereikt. Er staan elf interviews op de longlist, waaronder die van Jeroen Pauw met Willibrord Fréquin. De presentator denkt dat hij echter volstrekt kansloos is omdat Mariëlle Tweebeeke óók genomineerd is.

Jeroen vreest

Jeroen denkt dat de prijs dit jaar naar Mariëlle gaat. “Nou, met Mariëlle Tweebeeke en Zelensky als concurrent zijn mijn kansen aardig geslonken. Ik heb me niet rijk gerekend”, zegt hij in de VARAgids.

Andere kanshebbers zijn onder anderen Catherine Keyl voor haar interview met Johnny de Mol en Özcan Akyol voor zijn gesprek met Herman Brusselmans. De hele longlist kunt u hier vinden.

Naar Oekraïne

Het interview van Mariëlle met de Oekraïense president Zelensky was opvallend, mede omdat hij op een gegeven moment een beetje geïrriteerd raakte. Nog altijd is hij de president van een land in oorlog.

Jeroen is onlangs naar Oekraïne afgereisd voor een programma dat aankomende woensdag wordt uitgezonden op NPO 1, namelijk Jeroen Pauw in Oekraïne. Hierin laat hij zien wat er met het geld gebeurt dat wordt gedoneerd aan dat land. “Het is de zesde keer dat ik na een inzamelingsactie afreis om aan de kijkers verantwoording af te leggen.”

Veel gebouwen kapot

Wat trof Jeroen aan in Oekraïne? “Veel gebouwen zijn kapot en er moeten landmijnen opgeruimd worden. Stichting Vluchtelingen ondersteunt dat zodat er op die akkers weer gezaaid en geoogst kan worden. In Charkov leven inwoners kriskras door elkaar in de metro, zonder enige vorm van privacy.”

Hij vervolgt: “Met het geld wordt er gezorgd voor tentjes zodat ze een eigen plek hebben. Maar denk ook aan warme kleding en contant geld, want Oekraïners weten zelf het beste wat ze nodig hebben. Anders dan in derde wereldlanden functioneert hier veel wel. Cafés zijn open, net als restaurants.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen