Rob Goossens steunt Angela de Jong: ‘Jammer, Johan Derksen’

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Rob Goossens trekt partij voor de door hem zo gehekelde Angela de Jong in haar televisieruzie met Johan Derksen. “Hij valt van zijn voetstuk.”

Rob Goossens, Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

De enorme televisieruzie tussen Angela de Jong en Johan Derksen raakt Vandaag Inside in het hart: het programma verliest enorm veel geloofwaardigheid door zijn blinde adoratie voor John de Mol. Johan kwam in de uitzending van gisteren met een bizarre aanval op Angela, maar zij dreef hem met groot gemak in de hoek.

Rob steunt Angela

VI-kijkers zijn extreem teleurgesteld in Johan en laten zich massaal negatief uit over de bejaarde voetbalanalist. En zelfs mensen die doorgaans een hekel hebben aan Angela steunen haar nu. Eén van hen is Rob Goossens.

Rob vindt dat Johan ‘van zijn voetstuk is gevallen’ door zijn ruzie met Angela. “Yep, helaas. En hij mag het allemaal vinden natuurlijk. Maar dan moet hij niet daarna roepen dat hij in het enige Talpa-programma zit waarin John de Mol de les gelezen wordt. Kim Jong-un wordt harder aangepakt door de Noord-Koreaanse staatsmedia dan John de Mol door Johan.”

‘Je bent echt een vrouw!’

Johan wist de discussie van Angela niet met argumenten te winnen. Op een gegeven moment begon hij te roepen dat Angela ‘echt een vrouw is’. “Deze discussie wint Angela met gemak. Zeker als Derksen geen argumenten meer heeft en het gooit op ‘je bent een vrouw'”, vindt RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg.

Zelfs VI-collega Wilfred Genee denkt er zo over, laat hij blijken in de VI-napraatrubriek In De Wandelgangen. “Hoe ervaar je dat zelf dan?”, vraagt hij aan Angela. “Het werd op een gegeven moment wel vrij hard. Hoe is dat voor jou dan? Kijk, de opmerking: ‘Het is weer een vrouw!’, wat kun je daarmee? Daar kun je niks mee. Dan ben je uitgesproken, toch?”

Slechte argumenten

Angela zegt daarop: “Ja, maar ik bedoel: als je je met zulke argumenten denkt te moeten bedienen, dan kom je zelf niet heel sterk over, toch? Dat is natuurlijk een deel van het probleem. Ik ben een vrouw, dus ja: ik moet gewoon m’n mond houden. Ik ben er trots op dat ik een vrouw ben.”

Wilfred: “Uiteindelijk, wat jij ook zegt, je moet je er niks van aantrekken. Je weet wie het zegt, toch?”

Angela: “Ja, ik denk: je hoeft hem niet te lezen, hè? Er staat niet in de wet dat je per se elke dag de column van Angela de Jong moet lezen.”

Grenzeloze bewondering

Wilfred vindt dat Johan wel heel erg door het vuur gaat voor John. “Ik moet eerlijk zeggen: ik zit er soms ook wel met verbazing naar te kijken, hij zit er vrij fel in.”

Angela: “Ja, maar ik denk dat we allemaal wel vermoeden wat daar de reden van is, toch?”

Wilfred: “Ja.”

Angela: “Een grenzeloze bewondering voor iemand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen