Peter Gillis’ liefje Nicol Kremers beaamt: ‘Waar rook is, is vuur’

Het moet niet gekker worden: Nicol Kremers verbreekt het stilzwijgen en beaamt plotseling dat er toch íets is gebeurd tussen haar en haar geliefde Peter Gillis. “Waar rook is, is vuur.”

Nicol Kremers en Peter Gillis © YouTube, SBS 6

Het moet op 29 mei echt volledig zijn misgelopen tussen Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers. Volgens het Openbaar Ministerie was hij op die lentedag flink van het padje af. Hij zou haar hebben gebeten in haar neus en in haar rug. Er schijnt een 112-tape te liggen met een paniekerige Nicol, maar uiteindelijk besloot ze om geen aangifte te doen.

Niets aan de hand?

Aangifte of niet: het OM vindt de zaak dermate ernstig dat ze tot vervolging overgaat. Maar hoe kan het nou dat Nicol ineens doet alsof er niets aan de hand is? Ze laat nu voor het eerst van zich horen in een zeer uitgebreid video-interview met journalist Andries Jelle de Jong.

Nicol vertelt: “De eerste reactie als je zo’n telefoontje krijgt van Shownieuws is: ‘We weten nergens niets van.’ Verder wil ik daar ook niets over zeggen. We zijn daarmee bezig met de advocaat en dat is het eigenlijk. We zijn er nog mee bezig en ik ga dat proces ook absoluut niet schaden door daar iets over te zeggen. Ik kan nog niets zeggen en dat doe ik ook niet.”

‘Waar rook is, is vuur’

Haar interviewer Andries daarop: “Nou goed, er zal gerust iets gebeurd zijn, want het is vaak ‘waar rook is, is vuur’… Er is altijd iets aan de hand…”

Merkwaardig genoeg beaamt Nicol dat zonder blikken of blozen: “Ja.”

Andries: “Mensen willen natuurlijk wel graag weten wat precies. Ga je daar ooit nog iets over zeggen?”

Nicol: “Daar komen we ooit nog wel een keer met een verhaal over naar buiten. Dat doen we nog wel een keer. Als het verhaal afgerond is, dan zullen we er nog een keer een verklaring over geven.”

Negatieve dingen

Het is volgens Nicol allemaal negativiteit. “We hebben al zo vaak negatieve dingen gehad… Ik lees het gewoon niet. Ik lees het niet, ik kijk er niet naar en leg het gewoon langs me neer. Dan denk ik: het zal wel, ik ga gewoon door met m’n leven en wat de rest ervan vindt en doet en schrijft, moeten ze allemaal zelf maar weten.”

“Zolang het niet uit mijn of Peters mond gekomen is, dan is het allemaal prima wat ze schrijven.”

Interview

Het interview met Nicol, met bovenstaande passage vanaf minuut 45:30:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u compleet Peter Gillis-moe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen