Nederlands elftal negeert dochter Linda de Mol: ‘Slaat nergens op’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, wordt keihard genegeerd door de mannen van het Nederlands elftal. “Dat meisje Noa gaat voor ons naar Qatar toe en mag niemand wat vragen!”

Noa Vahle en Louis van Gaal © SBS 6

Het programma van de mannen van VI wordt al ruim twee jaar geboycot door de spelers van het Nederlands elftal, namelijk sinds Johan Derksen een grapje heeft gemaakt over de in opspraak geraakte rapper Akwasi. Ook de verslaggevers van het programma worden keihard genegeerd, zélfs als je de dochter van Linda de Mol bent.

Noa genegeerd

Noa Vahle, de dochter van Linda, heeft via haar moeder een baantje bij de televisie geregeld. Ze is tegenwoordig te zien als voetbalverslaggever op SBS 6 en later dit jaar reist ze voor Vandaag Inside af naar Qatar, waar dan het WK Voetbal wordt gespeeld. Maar daar mag ze helemaal níks aan de mannen van Oranje vragen.

VI-ster Wilfred Genee begint er nu echt moe van te worden. “Die hele boycot slaat natuurlijk nergens op. Dat meisje Noa gaat nu voor ons naar Qatar toe en die mag niemand wat vragen”, zegt hij in Veronica Offside.

‘Kinderachtig, toch?’

Sportjournalist Martijn Krabbendam leeft mee met Noa. “Ja, ze was er gisteren ook. Ik vroeg nog: ‘Mag je nou al die spelers spreken?’ Ze zei: ‘Nee, nee, ik mag nog niks, alleen de bondscoach.’ Nou, kinderachtig toch?”

Oud-bondscoach Dick Advocaat: “Hoe lang duurt dit al?”

Wilfred: “Dit duurt al sinds de Akwasi-rel. Dat is al twee jaar. Wat zou jij er als bondscoach van zeggen dan?”

Dick: “Ik heb het een keer meegemaakt in Amerika. Toen wilden ze niet met VI praten. Toen heb ik gezegd: ‘Wat jullie doen, is jullie verantwoordelijkheid. Ik ben verantwoordelijk voor mezelf.’ Ik heb het toen wel gedaan, maar zij niet.”

Van Gaal wel

Bondcoach Louis van Gaal, een vriend van de familie De Mol, staat Noa wél te woord. “Ja, Van Gaal doet het dus ook wel, maar dan mag je eigenlijk maar twee vragen stellen.”

Dick: “Ja, maar dat geldt voor iedereen toch?’

Wilfred: “Nou, nee, er zijn mensen die hele diepte-interviews mogen maken. Jeroen Stekelenburg houdt niet meer op, die maakt documentaires zo nu en dan. Maar wij mogen dan twee vragen stellen. Hélène eerst en nu dus Noa. Waar zijn we nou mee bezig met z’n allen? Moet je als coach op een gegeven moment niet zeggen: ‘Jongens, stel je niet zo aan, kom op zeg, wat een onzin dit’?”

Moet KNVB ingrijpen?

Martijn: “Als KNVB moet je dat zeggen gewoon. Het is nou toch klaar na al die tijd?”

Dick: “Ik weet niet of de KNVB dat bepaalt hoor.”

Martijn: “Nou, uiteindelijk toch wel?”

Wilfred: “Het is toch het product dat je wil verkopen?!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het Nederlands elftal de boycot van VI moet opheffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen