Fidan Ekiz hoopt niet dat Thierry Baudet geboycot wordt door Op1

Fidan Ekiz zou het een slechte zaak vinden als Thierry Baudet inderdaad geboycot wordt door haar talkshow Op1. “Ik hoop niet dat er zulke afspraken gemaakt zijn”, aldus de presentatrice.

Thierry Baudet en Fidan Ekiz © RTL, SBS

Wilfred Genee, de presentator van Vandaag Inside, beweert dat Thierry Baudet niet meer welkom is bij Op1. “Is het zo dat Op1 hem niet meer uitnodigt of wil hij zelf niet meer aanschuiven?”, vroeg Leonie ter Braak hem afgelopen week verbaasd in VI. Hij daarop: “Nee, hij wordt niet meer uitgenodigd. Hij wil heel graag aanschuiven.”

Wat zegt Fidan?

Wat zegt Fidan Ekiz, een van de presentatrices van Op1, daarvan? Zij was gisteren te gast bij Leonie in de talkshow HLF8 en antwoordde daar: “Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik niet weet of daar afspraken over zijn.”

Leonie: “Zou jij het doen in Op1? Zou jij met hem in gesprek gaan?”

Fidan: “Ik zou hem wel… Ja, dat zou ik wel doen. Ik heb geen lijst waarvan ik denk: die mensen niet. Ik denk dat als je er een goed en stevig kritisch interview van maakt – dat zal niet makkelijk zijn, want de complottheorieën vliegen je om de oren – dat het juist belangrijk is.”

Heel gevaarlijk

Thierry is wel een gevaarlijk politicus, vindt Fidan. “Zijn achterban, en dat is wel wat Kaag terecht dog whistle noemde, halen eruit wat ze eruit willen halen. Voor andere mensen valt het niet eens op wat hij daar doet, maar het is heel gevaarlijk wat hij doet.”

Ze vervolgt: “Die aanhang zal hij sowieso wel houden, maar er zijn misschien nog wel mensen die af en toe twijfelen. Die kun je misschien nog laten zien wat de feiten zijn. De feiten kun je op tafel leggen en met zo’n politicus in gesprek proberen te gaan.”

‘Ik hoop het niet’

Fidan zou dus niet achter een Op1-boycot van Thierry staan. “Ik zou niet bij voorbaat willen zeggen dat ik het niet wil en ik hoop ook niet dat er zulke afspraken zijn. Anders gaat hij naar Ongehoord Nederland, zoals vandaag. Nee, natuurlijk krijgt hij daar geen kritische vragen.”

En zou Leonie hem willen hebben aan tafel bij HLF8? “Ja, een goede vraag. Mijn eigen persoonlijke voorkeur doet er natuurlijk niet voor, wat ik ervan vind. Ze moeten hem toch niet helemaal doodzwijgen? Waarom zou je dat moeten doen? Je moet toch júist in gesprek blijven met een Thierry Baudet?”, zegt ze in VI.

Johan voor boycot

Johan Derksen vindt wél dat Thierry geweerd moet worden van talkshowtafels. “Je weet wat er komt. Hij gaat weer een verhaal ophangen wat niet relevant is om links en rechts om zich heen te slaan.”

Wilfred: “Maar het is geen domme jongen, hè, voor de duidelijkheid.”

Johan: “Absoluut niet. Het is gewoon een oproerkraaiertje. Een storende factor.”

Leonie: “Ja, maar die wel in de Kamer zit en een aantal zetels vertegenwoordigt. Zo’n jongen kun je dus niet helemaal negeren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed als Thierry Baudet inderdaad geboycot wordt door Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen