Eva Jinek twee weken na Nick & Simon-show onder vuur: ‘Blunder!’

Het is vandaag precies twee weken geleden dat Eva Jinek in haar talkshow het in opspraak geraakte duo Nick & Simon ontving. Hoe daar op wordt teruggeblikt? “Ze heeft vreselijk geblunderd.”

Nick Schilder, Eva Jinek en Simon Keizer © RTL

Het optreden van Nick & Simon in de talkshow van Eva Jinek heeft ongelooflijk veel losgemaakt. Zelfs nu wordt er her en der nog over gepraat. In een Privé-artikel van maar liefst twee pagina’s doet de bekende componist en producer Eddy Ouwens uitgebreid zijn beklag over de tekortkomingen van de talkshowpresentatrice.

Blunder van Eva

Eddy vindt dat Eva ongelooflijk heeft geblunderd. “Tot drie keer toe dacht ik: en nou komt de vraag waarop Nick & Simon niet hebben gerekend. De vraag: ‘Wat zou Jaap Buijs van de breuk hebben gevonden?’ Maar die vraag bleef uit. Ik weet bijna zeker dat Eva Jinek met die vraag meer uit Nick & Simon had gekregen dan haar uiteindelijk is gelukt.”

Het is volgens Eddy hét bewijs dat Eva en haar redactie scherpte missen. “Het is onbegrijpelijk dat Jaap in het interview überhaupt niet werd genoemd. Nick & Simon hebben veel aan hem te danken. Hij was het die hen zestien jaar geleden als duo in de markt heeft gezet.”

Ongelooflijk

Het is echt ongelooflijk, aldus Eddy. “Op de een of andere manier is het de redactie van Eva’s talkshow ontgaan waar het succes van Nick & Simon is begonnen. Als je zo’n interview voorbereidt, dan neem ik aan dat je ook in de geschiedenis van het duo duikt en dan kom je niet om Jaap heen.”

Eva heeft door het ontbreken van deze vraag een matig interview neergezet, vindt hij. “Het was meteen duidelijk dat beiden niet het achterste van hun tong wilden laten zien. Eva Jinek probeerde door de muur heen te breken die Nick en Simon om zich heen hadden opgebouwd, maar dat lukte niet.”

Fragment

Niet iedereen is rouwig om het afscheid van Nick & Simon:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen