Angela de Jong vreest voor Meilandjes: ‘Kijkcijfers stellen teleur’

Angela de Jong houdt er ernstig rekening mee dat de hoogtijdagen van de Meilandjes voorbij zijn. Het nieuwe, zevende seizoen is maandag namelijk een beetje voorzichtig van start gegaan.

Chateau Meiland © Tom Cornelissen

De Meilandjes hebben nog altijd een grote aantrekkingskracht op de televisiekijker. Toch kwamen ze maandagavond met de start van het zevende seizoen van Chateau Meiland niet verder dan brons. Met 887 duizend kijkers werd het SBS 6-programma verslagen door zowel Kassa als Expeditie Robinson. Toch een tegenvaller.

De klad erin

De score is met name gevoelig omdat Martien Meiland vlak voor de seizoenspremière zélf heeft aangegeven dat hij alleen op de buis wil blijven ‘zolang wij ver boven het miljoen scoren’. De voorzichtige seizoensstart van Chateau Meiland komt ter sprake in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast.

Angela: “Nog wel even een dingetje: jij zegt dat Expeditie Robinson zo goed heeft gescoord, maar ik verbaasde me dat Meiland best wel…”

Collega Marcus den Blanken, mediajournalist bij het AD: “De klad wil erin wil je zeggen?”

Angela bezorgd

Dat wil Angela niet direct zeggen, maar ze maakt zich wel degelijk zorgen. “Nou ja, het was één aflevering en dan weet je het niet, maar een seizoen waar iedereen naar heeft uitgekeken… Meiland was altijd goed voor een miljoen en nu onder de 900 duizend.”

Marcus: “Je zag het al een beetje met die kerstspecials, die al minder scoorden. Vervolgens had je dan Chateau Bijstand dat het wel weer oké deed, maar dit zet wel de lijn door dat er gewoon minder aanhang is. Maar met bijna 900 duizend kijkers is het voor SBS 6-begrippen nog steeds een enorme hit.”

Meer van hetzelfde

Angela: “Voor SBS 6 is het prima, maar het was wel veel van hetzelfde, zeg ik als Meiland-fan.”

Privé-baas Evert Santegoeds denkt ook dat het hoogtepunt van de Meilandjes voorbij is. “Het is een beetje erop of eronder denk ik voor Chateau Meiland”, zei hij eerder. “Ik denk wat dat betreft dat het nieuwtje er wel een beetje af is. Het is wel jammer, maar het is ook zóveel geweest, met ook nog herhalingen in de zomer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen