Meilandjes stellen zichzelf teleur: ‘Het is erop of eronder dit seizoen’

Het zal voor de Meilandjes ongetwijfeld balen zijn: het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is gisteren ver onder de miljoengrens van start gegaan. “Het wordt erop of eronder dit tv-seizoen.”

Chateau Meiland © Tom Cornelissen

Martien Meiland en zijn familie moeten genoegen nemen met brons. Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is gisterenavond begonnen met 887 duizend kijkers en dat waren er niet genoeg om concurrenten Kassa en Expeditie Robinson te verslaan. Belangrijker nog: ze scoren beneden het kijkersaantal dat ze zelf als ondergrens hebben gesteld.

Laatste seizoen?

Er zijn namelijk minimaal een miljoen kijkers nodig om de Meilandjes op het scherm te houden. “Zolang wij ver boven het miljoen scoren, blijven we doorgaan”, zei Martien vorige week in Veronica Superguide. “Als de kijkcijfers instorten, stoppen we. Maar over vijf jaar bestaat Chateau Meiland niet meer, hoor. Dan ben ik lekker met de kleinkinderen bezig.”

Vijf jaar, of misschien toch al eerder? Die miljoen kijkers zaten er gisterenavond in elk geval niet in. “Gister scoorde Chateau Meiland 887 duizend kijkers. Dus niet ‘ver boven het miljoen’. Benieuwd hoe de rest van het (misschien wel laatste?!🙈) seizoen verloopt”, twittert RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg.

Keurig kijkcijfer

Volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp scoorde Chateau Meiland in de commerciële doelgroep een twee keer zo laag marktaandeel als Expeditie Robinson (34 versus 17 procent). “SBS 6 zal redelijk tevreden over cijfers Chateau zijn, al zullen ze op iets meer hebben gehoopt”, denkt zij.

Joost denkt dat het een ‘keurig kijkcijfer’ is, maar zegt: “De vraag is wat de Meilandjes ervan vinden. Zeker met uitgesteld kijken gaan ze vast over de miljoen, maar denk dat ze wel meer verwacht/gehoopt hadden gezien zijn uitspraak.”

Erop of eronder

Privé-baas Evert Santegoeds heeft het gevoel dat dit het tv-seizoen van de waarheid wordt voor de Meilandjes. “Het is een beetje erop of eronder denk ik voor Chateau Meiland. Daar zullen echt wel weer een miljoen mensen op afstemmen, maar de twee miljoen waar ze op een gegeven moment tegenaan zaten…”, zei hij vorige week in de podcast Strikt Privé.

“Ik denk wat dat betreft dat het nieuwtje er wel een beetje af is. Het is wel jammer, maar het is ook zóveel geweest, met ook nog herhalingen in de zomer.”

Eén keer per week

Wordt de overkill van het afgelopen jaar de Meilandjes dan alsnog fataal? Ze hebben voor komend seizoen in elk geval vast een preventieve maatregel genomen. Zo is het aantal afleveringen weer teruggeschroefd van twee naar één per week.

“Gelukkig wel”, zegt Erica in Superguide. “Twee keer per week is te veel. Laat de mensen maar gewoon naar de maandagavond uitkijken.”

Steeds lastiger

RTL Ontbijtnieuws-presentator Boyan Ephraim vreest echter dat zelfs die ene aflevering al te veel is. “De koek is ook wel op, toch?”, twittert hij.

Collega Rob Goossens daarop: “Het zijn voor SBS6-begrippen natuurlijk nog steeds mooie cijfers, maar het wordt wel steeds lastiger om een interessante nieuwe verhaallijn te vinden.”

Boyan cynisch: “Te verzinnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen