Yvonne Coldeweijer duikt op in De Slimste: ‘Ze is echt een kreng!’

Yvonne Coldeweijer begint zo langzaamaan een echte household name te worden. Ze dook gisteren zelfs op als quizvraag in De Slimste Mens, een van de best bekeken programma’s van Nederland.

Yvonne Coldeweijer © NPO

Presentator Philip Freriks startte een filmpje in waarin Yvonne Coldeweijer vertelt over haar werkwijze. Het is vervolgens aan de kandidaten om vijf termen te noemen die de redactie bij haar bedacht heeft. Als eerst is comédienne Fieke Opdam aan de beurt. Zij blijkt Yvonne vooral te associëren met niemand minder dan Samantha Steenwijk.

‘Echt een kreng!’

Fieke begint flink te ratelen. “Dit is Yvonne Coldeweijer en zij heeft spionnen. Ze is recent met Samantha in het nieuws gekomen, met die dieetpillen. Ze heeft ook een kledinglijn en zij roddelt dus veel. Ze zet BN’ers te kakken, zij is de roddelqueen en hangt alle vuile was buiten.”

Dan hopeloos: “God, kom op! Wat weet ik nog meer van deze… Echt een kreng. Ja, ze vinden haar niet leuk. Oh, er is recent een rechtszaak geweest natuurlijk met die Samantha Steenwijk. Oké, pas!”

Hysterische Samantha

Het feit dat Fieke juicekoningin Yvonne vooral associeert met Samantha en haar vermeende dieetpillen toont aan dat BN’ers met lange tenen er absolúút niet goed aan doen om de juicekanalen aan te pakken. Juist door het optuigen van zo’n juridisch circus legt nu iedereen de link tussen Samantha en dieetpillen.

Jip van den Toorn, cartoonist van de Volkskrant, is de volgende kandidaat die antwoorden mag raden over Yvonne. “Ze heeft een juicekanaal, ze zit op YouTube, ze was met de Apple-winkel in opspraak geraakt, ze ging ook lekker op Dreetje Hazes. Pas.”

Anniko faalt

Met ‘juicekanaal’ en ‘YouTube’ scoort Jip twee goede antwoorden. Dan is het de beurt aan Anniko van Santen: “Ze was vroeger Keet. Even kijken, wie heeft ze allemaal exposed? Ehhh… RTL Boulevard treedt ze wel eens in op. Pas.”

Het ontbrekende antwoord is ‘Lil Kleine’. Philip legt uit: “Haar grootste scoop was een filmpje waarop te zien was dat Lil Kleine zijn verloofde met een autodeur mishandelde.”

Yvonne reageert

Yvonne moet erg lachen om haar verschijning in De Slimste Mens, laat ze blijken met een reeks smileys op haar juicekanaal. Maar: “‘Spionnen’ had er echt bij moeten staan. 🤣”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Samantha Steenwijk door de zaak tegen Yvonne Coldeweijer voor altijd bekendstaat als een langetenen-BN'er?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen