Roxeanne Hazes verklapt welke BN’er als eerst huilt in Beste Zangers

Roxeanne Hazes klapt uit de school over het nieuwe seizoen van Beste Zangers. Ze onthult welke BN’er dit jaar als eerst huilt in de emotionele muziekshow. “Nou, dat was ik dus.”

Roxeanne Hazes © AvroTros

Beste Zangers, het programma waarin BN’ers huilen terwijl ze elkaars liedjes zingen, is elk jaar weer een kijkcijferhit. Het volgende seizoen staat op het punt van beginnen bij NPO 1, namelijk volgende week donderdag. Roxeanne Hazes klapt in gesprek met de VARAgids uit de school over wie dit jaar de eerste huil-BN’er is.

Roxeanne huilt

Roxeanne kan er niet onderuit. “We hadden van tevoren afgesproken: wij gaan niet janken dit seizoen. Ik stuurde zelfs nog in de groepsapp: ‘Wie als eerst jankt, moet een rondje geven’. Nou, dat was ik dus”, vertelt ze.

Het was voor Roxeanne extra ontroerend dat bijna al haar collega’s besloten om liedjes van haarzelf te zingen. “Het opboksen tegen de naam Hazes, is best lastig. Ik hoopte dat de anderen míjn liedjes zouden coveren en niet die van m’n vader. De meesten bleken een liedje van mij te hebben gekozen.”

Heimwee

Aanvankelijk wilde Roxeanne niet meedoen aan Beste Zangers. “Ik ben al een paar keer eerder gevraagd, maar ik heb heel erg last van heimwee. Het was heel lang een dealbreaker dat mijn partner niet mee mocht. Ik begrijp ook heel goed waarom, hoor. Maar nu wilden ze wat water bij de wijn doen en kon Erik mee.”

Ze vervolgt: “Ja, die heimwee is heel hardnekkig. Overdag gaat het prima, maar in de nacht, wanneer ik met mijn gedachten opgezadeld zit, wil ik niet alleen zijn.”

Wat zegt Claudia?

Terug naar het huilen: waarom zijn alle BN’ers zo ongelooflijk emotioneel tijdens de opnames? Claudia de Breij legt het uit, ook in de VARAgids. “Als je meedoet aan Beste Zangers word je door eindredacteur Jan Kapelle urenlang bevraagd op welke muziek ertoe doet in jouw leven.”

De liedjes vertellen dus het levensverhaal van de deelnemers, legt Claudia uit. En daar komen emoties bij kijken. “Is dat suikerzoet? Nou en. Ik werd er verschrikkelijk blij van, in dit jaar vol oorlog en crises. Even met mensen die anders zijn dan jij genieten van wat je hetzelfde maakt.”

Fragment

Het meest bekeken YouTube-fragment van Beste Zangers ooit:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Claudia de Breij en Roxeanne Hazes zijn de twee bekende vrouwen die meedoen aan de nieuwe Beste Zangers. Wie hoort u liever zingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen