Twaalf jaar na Sha-la-lie: Songfestival-Sieneke zoekt diepgang

Sieneke Peeters gooit het twaalf jaar na haar Songfestival-debacle over een andere boeg. De zangeres, bekend van het afschuwelijke liedje Sha-La-Lie, wil de diepgang in zichzelf gaan zoeken.

Sieneke Peeters © YouTube

Het is alweer twaalf jaar geleden dat ons land maandenlang geteisterd werd door het Songfestival-liedje van Sieneke Peeters: ‘Sha-la-lie sha-la-la, sha-la-lie sha-la-la, het gaat niet uit m’n kop.’ Pas drie jaar later maakte Anouk een einde aan de jaarlijkse vernedering van Nederland op het liedjesfestijn.

Sieneke zoekt diepgang

Hoe gaat het nu met Sieneke? Prima, al is ze zelf nu ook wel klaar met die geesteloze liedjes. “Toen ik in 2010 voor Nederland naar het Songfestival ging, was ik natuurlijk pas achttien. Ik zong ook toen het levenslied, maar in de liedjes ging het niet over al te zware dingen”, legt ze uit in weekblad Party.

Sieneke verontschuldigt zich voor het niveau van haar singles. “Het paste op die leeftijd nog niet bij mij, iets waardoor mijn nummers heel luchtig zijn gebleven en gingen over dingen als een eerste zoen, een eerste vakantieliefde… Door de jaren heen is dat een beetje zo gebleven, al was een single als Donkere Dagen wat zwaarder.”

Nog even druk

Ah, Donkere Dagen. Wat een klassieker. Haar moeder en tante kunnen hem al meezingen. Wat volgt er nu? “Mijn liedjes mogen wat meer diepgang krijgen, zodat ik het echte levenslied kan gaan zingen.”

We zijn benieuwd. Wanneer kunnen we dat verwachten? “Als er een aantal stukken klaar zijn, ga ik met het team dat mij als zangeres ondersteunt kijken welk liedje het meest blijf bovendrijven en in het najaar de nieuwe single wordt. Ik ben in april dertig geworden en daardoor mag het qua tekst allemaal wat volwassener en serieuzer.”

Videoclip

De laatste kraker van Sieneke:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sieneke zoekt de diepgang in haarzelf. Kan lang zoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen