Roelof Hemmen over de zeik: ‘Ik ga nóóit meer voor Talpa werken!’

Roelof Hemmen heeft besloten om absoluut nooit meer voor het mediabedrijf van John de Mol te werken. Hij vindt dat Talpa Network op een onbeschofte manier omgaat met werknemers.

John de Mol en Roelof Hemmen © NPO, Instagram

Als nieuwslezer heeft Roelof Hemmen anderhalf jaar meegedraaid in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. Het programma werd eind vorig jaar abrupt stopgezet vanwege tegenvallende luistercijfers. Nu keert Frank weer terug in de middag van 538, maar Roelof is niet meer van de partij. Hij zet nooit meer een voet over de drempel bij Talpa.

Heel erg kil

Roelof is heel erg geschrokken van hoe kil de Talpa-directie is. De manier waarop het hele team van Frank van de zender af is geknikkerd verdient volgens hem geen schoonheidsprijs. “We werden tussen kerst en oudjaar gebeld dat het programma door iemand anders gepresenteerd zou worden en dat wij werden bedankt”, zegt hij in Weekend.

Het kwam als donderslag bij heldere hemel, aldus Roelof. “We hadden nog wel een maand door mogen gaan, maar daar hebben wij vriendelijk voor bedankt, dat zou een beetje als spelen op je eigen begrafenis zijn geweest.”

Nooit meer bij Talpa

Talpa gaat absoluut niet fijnzinnig te werk, vindt Roelof. “We werden echt bruut uit elkaar getrokken en van de zender gegooid. Een directie mag natuurlijk gewoon bepalen dat het anders moet, daar heb ik niks tegen te zeggen, alleen de manier waaróp was niet goed. Daar was ik wel even boos van.”

De terugkeer van Frank in de middag van 538, betekent niet de terugkeer van Roelof. “Ik heb verder niet zoveel met Talpa. Toen ze me er op die manier uitgegooid hebben, heb ik ze verteld dat ik nooit meer voor Talpa wil werken. Dus ik denk niet dat het voor de hand lag dat ze me zouden vragen, haha!”

Terug op tv?

Bij het grote publiek is Roelof nog altijd bekend als nieuwslezer van RTL Nieuws. Hij werd deze zomer gevraagd om wat dienstjes te draaien bij RTL Z.

Krijgt dat een vervolg? “Dat weet ik niet, zou kunnen. Nee, ze hebben me nog niet gevraagd, haha. Maar ik ben volmaakt gelukkig met het leven dat ik nu leid. Ik ben zelfstandig, heb leuke dingen gedaan voor de tv en radio, doe congressen, maak podcasts, geef trainingen in mediapresentatie. Ik heb een prima onderneming zo.”

Instagram

Roelof als onderdeel van het 538-team:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen