‘RTL Boulevard heeft roddelnieuws afgedankt aan Shownieuws’

RTL Boulevard heeft niet zo’n last van de primeurtsunami op de juicekanalen, denkt lifestyledeskundige Arno Kantelberg. “Al dat roddelnieuws is een beetje door Shownieuws overgenomen.”

Arno Kantelberg © RTL

De juicekanalen rijgen primeur na primeur aan elkaar, waardoor de showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws vaak een beetje achter de feiten aanlopen. Volgens Arno Kantelberg is dat voor zijn collega’s van Boulevard niet zo’n probleem, omdat zij tegenwoordig veel minder doen aan roddel en achterklap, vertelt hij op NPO Radio 1.

Boulevard vs Shownieuws

Arno vertelt dat het goedkopere roddelen een beetje naar Shownieuws is verhuisd. “RTL Boulevard heeft jaren geleden al afscheid genomen van het roddelnieuws. Dat is een beetje door Shownieuws overgenomen. Het gaat wel over relaties, maar niet zozeer over het onthullen van gossip. Dat is een beetje een glijdende schaal”, zegt hij.

Boulevard of Shownieuws laten veel nieuwtjes van de juicekanalen liggen totdat er bevestiging is. Als ze het brengen voelt het daardoor vaak al als oud nieuws. “Je ziet wel dat programma’s als Boulevard en Shownieuws ook een rol moeten zien te vinden hierin met die juicekanalen.”

Hoor en wederhoor

Zelfs een programma als Shownieuws heeft nog wel een soort journalistiek geweten, legt Arno uit. “Zelfs een programma als Shownieuws doet aan hoor en wederhoor. Daar doet Yvonne Coldeweijer niet aan. Die belt de RVD niet om te zeggen: ‘Hoe zit het met Mark Rutte?’ Die gooit het meteen online. Daar zitten wel wat scherpe kantjes aan.”

Hij vindt overigens dat Yvonne en haar collega’s het knap doen. “Ze dwingen de traditionele bladen met name – Privé, Story en Weekend – enorm in het defensief.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard zegt afscheid te hebben genomen van roddelnieuws. Vindt u het nu wel niveau hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen