Robert ten Brink maakt zeldzaam uitstapje: ‘Dit is heel spannend’

Robert ten Brink is alweer 66 jaar, maar tóch krijgt hij komend tv-seizoen een gloednieuw programma: Opvoeden Doe Je Zo. “Hij maakt zelden zo’n uitstapje, dus dit wordt heel spannend.”

Robert ten Brink © Tom Cornelissen

De meeste mensen zullen Robert ten Brink associëren met hooguit twee programma’s: All You Need Is Love en Weekend Miljonairs. Het zijn veruit de bekendste shows die hij heeft gemaakt. Komend seizoen maakt hij een verrassend uitstapje: op dinsdag 30 augustus begint hij als presentator van het nieuwe programma Opvoeden Doe Je Zo.

Ultieme test

RTL 4 spreekt van ‘een ultieme test met het gezin in de hoofdrol’. “Acht eigenzinnige ouders met verschillende opvoedingstechnieken, bepalen in zes afleveringen onderling wie zij de beste opvoeders vinden en stemmen daarmee dus meteen ook voor de meest effectieve manier van het opvoeden.”

De gezinnen beoordelen om de beurt elkaars opvoedstijl door middel van een reeks speciale opdrachten. “Van gedisciplineerde tot regelvrije ouders en van gestructureerde ouders tot een open minded-opvoeding, ze laten allemaal zien hoe ze hun gezin opvoeden en leggen daarbij hun keuzes en inzichten uit.”

Zeldzaam uitstapje

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt het een spannende stap voor Robert. “Robert ten Brink is al veertig jaar op televisie, maar heeft relatief gezien heel weinig programmatitels op zijn naam staan”, legt de tv-kenner, die een eigen kijkcijferjuicekanaal heeft, uit.

Ze vervolgt: “We kennen hem van All You Need Is Love en Weekend Miljonairs, maar heel erg zelden maakt hij een uitstapje naar een gloednieuw programma, denk aan Het Moment van de Waarheid, The Look of Love en Holland’s Got Talent.”

‘Heel spannend’

Ondanks zijn enorme ervaring zal Robert dit zelf ook wel erg spannend vinden, denkt Tina. “Heel spannend voor Robert, dit nieuwe infotainment primetimeprogramma. Gaat het goed bekeken worden?”

“Eén ding is zeker: Robert zit 31 augustus om 7.34 uur achter een scherm om te kijken naar de kijkcijfers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Robert ten Brink is volgens Yvonne Coldeweijer een nare man achter de schermen. Moet RTL maatregelen nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen